Suomalainen rallitoivo saa loistavan näyttöpaikan – asiat lyötiin lukkoon SM-rallin yhteydessä

Emil Lindholm ja Mikael Korhonen
Emil Lindholm ja Mikael Korhonen. Kuva: Merita Mäkinen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin SM-sarjan kärkikuljettaja Emil Lindholm pääsee ajamaan tällä kaudella neljä EM-osakilpailua rengasvalmistaja MRF:n testikuljettajana.

Jenkkisivusto DirtFish uutisoi Lindholmin ja intialaisen rengasvalmistajan yhteistyöstä tiistaina. Lindholm vahvisti testisopimuksensa Rallit.fille.

– Joko siitä oli mennyt tieto julki? Lindholm naurahtaa.

Kyseessä on vielä tuore asia Lindholmillekin.

– Viikonloppuna hioimme viimeiset yksityiskohdat paikoilleen Joensuussa SM-rallin yhteydessä, 23-vuotias suomalaistoivo paljastaa.

MRF:llä oli edustusta paikalla Joensuun Itärallissa, sillä Craig Breen ajoi kilpailussa testin valmistajan tuoreella nastarenkaalla. Lindholm voitti kisan ennen Teemu Asunmaata, ja rallin MM-sarjastakin tuttu Breen sijoittui kisassa kolmanneksi.

Lue myös: Emil Lindholmille toinen voitto putkeen rallin SM-sarjassa – Asunmaalla erikoinen tilanne päätöspätkällä

Lindholm kävi MRF:n kanssa neuvotteluja viime kesästä lähtien.

– MRF:n puolella kiinnitettiin huomiota pätkäaikoihini Suomen MM-rallissa. Breen on heillä ykköstestikuljettaja, mutta he halusivat ottaa rinnalle myös nuoren kuljettajan, Lindholm taustoittaa.

– MRF tekee uutta tulemista ja he ovat ilmeisen vakavissaan. Tämä on mielenkiintoista itsellekin, kun pääsen ajamaan kilpaa ja myös osallistumaan kehitystyöhön. Siitä oppii aina.

Askel oikeaan suuntaan

Lindholmin urakka rallin EM-sarjassa käynnistyy reilun kolmen viikon kuluttua Azorien osakilpailulla. Toukokuussa hän kilpailee Latvian EM-osakilpailussa ja kesäkuussa Puolan EM-rallissa. Neljäs osakilpailu lyödään lukkoon myöhemmin.

Lindholm ajaa EM-ralleissa Toni Gardemeisterin tiimin Skoda Fabia R5 -autolla, jolla hän on voittanut kaksi viimeisintä SM-osakilpailua.

– Tämä on askel oikeaan suuntaan. Olemme saaneet Suomessa hyvän pohjan tälle tekemiselle. SM-sarja on kovatasoinen, joten se on ollut hyvä oppiluokka. Nyt on hyvä mennä Eurooppaan hieman hitaammille sorateille ja kerätä kokemusta. EM-sarjaa seurataan kansainvälisesti, joten se on tärkeä näyttämö, Lindholm painottaa.

EM-osakilpailuissa Lindholmin tehtävänä on kerryttää kilometrejä renkaille, mutta samalla huippukuljettaja Breen toimii hyvänä mittarina suomalaiselle.

– Meillä on samat renkaat käytössä, joten häneen voi verrata omaa vauhtia. Olisihan se hyvä, jos pysyisimme hänen vauhdissaan. Breenillä on tosin entuudestaan kokemusta näistä kisoista, joten se voi olla vaikeaa. Mutta katsotaan, miten käy, Lindholm pyörittelee.

EM-osakilpailut eivät sotke Lindholmin ohjelmaa rallin SM-sarjassa. Talven kolmen osakilpailun jälkeen hän on sarjan piikkipaikalla tasapistein Teemu Asunmaan kanssa.

– Talvikausi sujui ihan hyvin, mutta vielä on paljon parannettavaa, Lindholm summaa.

Lue myös: Pääseekö Emil Lindholm testaamaan Fordin WRC-autoa? Suomalaislupaukselta arvoituksellinen vastaus

Lue myös nämä