Suomalainen rallitoivo odottaa Sardiniasta kovaa haastetta – ”Kaikkeen pitää varautua”

Lauri Joonan ja hänen kartanlukijansa Janni Hussin kausi rallin MM-sarjassa jatkuu tulevana viikonloppuna Sardiniassa.
Lauri Joona
Lauri Joona. Kuva: Pentti-Oskari Ilmonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Joona ja Hussi nappasivat aiemmin toukokuussa ajetusta Portugalin MM-rallista uransa ensimmäisen palkintokorokepaikan, joten kaksikko pääsee sukeltamaan Sardinian sorateille hyvässä iskussa.

Sardinian MM-ralli ajetaan tänä vuonna aiempaa tiiviimmällä aikataululla. Nuotitus tehdään keskiviikkona ja torstaina ja testierikoiskoe ajetaan perjantaiaamuna. Itse kilpailu alkaa perjantaina iltapäivällä.

– Varmaan on aluksi vähän erilaista, kun on tottunut siihen perinteiseen neljän päivän kisaformaattiin. Mutta tällä samalla systeemillähän ajettiin syksyisessä Jyväskylän MM-rallissa 2021, Joona naurahti tiedotteessa.

– Kyllähän tämä aikataulu on mukavan kompakti, ja perjantai on vähän rennompi kuin yleensä, Joona jatkoi.

Sardinian MM-rallissa ajetaan tänä vuonna 16 erikoiskoetta ja erikoiskoekilometrejä kertyy yhteensä yli 266.

– Itse kisasta tulee varmasti haastava. Lauantain pitkä päivä ajetaan ilman päivähuoltoa, eivätkä Sardinian tiet päästä ketään helpolla. Viime vuonna koettiin niin rengasrikkoja kuin rankkasadekin, joten kaikkeen pitää varautua, toiseen Sardinian MM-rallin starttaava Joona ennakoi.

Sardinian MM-rallin reitti on muuttunut viime vuodesta ja tämäkin tuo Joonalle haastetta.

– Viime vuodelta ei ole kovinkaan paljoa tuttua, joten etulyöntiasema on kyllä lähtökohtaisesti niillä, jotka ovat ajaneet täällä jo useamman kerran. Ollaan kyllä katsottu vanhoja videoita erikoiskokeista ja opiskeltu niistä, Joona sanoi.

Joona ja Hussi onnistuivat mainiosti Portugalissa. Tavoitteet ovat korkealla.

– Kisassa jatketaan siitä, mihin Portugalissa jäätiin. Tavoitteena on ajaa hyviä pätkäaikoja ja sitä myötä saada taas kunnon sijoitus, Joona linjasi.

Lue myös nämä