MM-rallissa kokeillaan uutta formaattia – Jari-Matti Latvalalta kova ennustus

Sardinian MM-rallissa kokeillaan uudenlaista kisaformaattia.
Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Pentti-Oskari Ilmonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Sardinian kisaviikonloppu on aiempaa lyhyempi kokonaisuus. Nuotitus tehdään keskiviikkona ja torstaina ja testierikoiskoe ajetaan vasta perjantaiaamuna. Itse kilpailu alkaa perjantaina iltapäivällä.

– Viime vuonna jo ehdotettiin tällaista mallia, että ajettaisiin kaksi ja puoli päiväisiä kilpailuja, mutta silloin se ei mennyt vielä läpi. Nyt Sardinia saa kokeilla sitä, ja se on minun mielestäni ihan mielenkiintoinen kuvio, Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala sanoi Rallit.fille.

Latvalan mukaan uusi formaatti tuo ainakin lähtökohtaisesti lisäarvoa kilpailuun.

– Tuollainen tiivis paketti pitää ehkä paremmin mielenkiinnon yllä, sanotaanko näin. Tänä vuonna me olemme nähneet hyviä taisteluja sunnuntaina, mutta lauantait ovat ehkä jääneet hieman vajaaksi, Latvala ennusti.

Latvalan mukaan uusi formaatti tarjoaa myös kuljettajille uudenlaisen haasteen, ja lähtöpaikan merkitys tulee korostumaan.

– Perjantai on lyhyempi ja se tarkoittaa sitä lähtöpaikan kannalta, että sinun pitää olla heti silloin perjantaina iskussa. Lähtöpaikka on Sardiniassa todella tärkeä. Fiilis pitää olla heti yllä, Latvala linjasi.

Lue myös nämä