Suomalainen rallitoivo hakee kokemusta Italiasta – saa vastaansa kovia nimiä

Rallin SM-sarjasta tuttu Benjamin Korhola lähtee kilpailemaan Italian rallisarjan kilpailuun.
Benjamin Korhola
Benjamin Korhola. Kuva: Petro Piilo/AKK
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Korhola, 20, loikkasi täksi kaudeksi SM-sarjan pääluokkaan Hyundai i20 N Rally2 -autolla. Talvikauden kolmessa osakilpailussa hän nappasi kaksi palkintosijaa, joiden myötä hän on SM1-luokan pisteissä toisena kesäkauden lähestyessä.

SM-sarja on parhaillaan tauolla, jonka Korhola aikoo hyödyntää rallikokemuksen kerryttämiseen ulkomailla. Korhola osallistuu ensi viikolla Rally Regione Piemonteen, jossa kilpaillaan asvaltilla.

Alban kaupungin ympäristössä järjestettävässä kisassa ajetaan kaikkiaan kymmenen erikoiskoetta, joille kertyy yhteismittaa 112 kilometriä. Korhola starttaa kisaan kartanlukija Samu Vaalerin kanssa.

Korhola saa uransa toiseen asvalttikisaan italialaisen GB Motors -tallin Hyundai i20 N Rally2 -kilpurin.

– Hienoa päästä Italiaan ajamaan asvaltille. Asvaltti on totta kai alustana sellainen, mistä ei ole vielä juurikaan kokemusta ja siksi juuri tällainen Italian kisa on erittäin hyvä lisä kilpailukalenteriin, Korhola kertoo.

Italian rallisarjassa on kova taso asvaltilla. Kauden avauskisan voitti Andrea Crugnola, jolta löytyy kokemusta MM- ja EM-tasolta.

– Tavoitteena on saada vain mahdollisimman paljon oppia ja kokemusta asvaltillla ajamisesta. Tuloksellisesti en suuria tavoitteita aseta. Tärkeintä on ajaa ehjä kisa maaliin.

Korholan rallireissu jatkuu vielä Piemontessa ajetun kilpailun jälkeen.

– Italian jälkeen suunnataan Kroatiaan, missä tehdään vain nuotit tulevaisuutta silmällä pitäen. Myös se on todella hyvää oppia, Korhola sanoo.

Lue myös nämä

  • Uusimmat