Hyundai tarjoaa loistavan tilaisuuden rallitähdelleen

Andreas Mikkelsen saa tehdä hyvän valmistautumisen kahden viikon kuluttua ajettavaan Kroatian MM-ralliin.
Andreas Mikkelsen
Andreas Mikkelsen. Kuva: Dufour Fabien/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Mikkelsen pestattiin täksi kaudeksi Hyundain WRC-tiimiin, jossa hän jakaa vastuuta tallin kolmannessa autossa Esapekka Lapin ja Dani Sordon kanssa. Norjalaisen päävastuulla ovat MM-sarjan asvalttikilpailut.

Mikkelsen avasi kautensa tammikuussa Monte Carlon osakilpailussa, jossa hän sijoittui kuudenneksi. Vauhti ei ollut vielä parhaalla tasolla, sillä hän jäi voiton ottaneesta tallikaveristaan Thierry Neuvillesta viisi ja puoli minuuttia.

Monte oli tosin Mikkelsenille ensimmäinen kilpailu Rally1-luokituksen hybridikilpurilla. Ensi viikolla Mikkelsen lähtee hakemaan lisää tuntumaa Hyundain Rally1-autoon Italian rallisarjaan kuuluvassa Rally Regione Piemonte -kilpailussa.

– Se on loistava tilaisuus saada lisää aikaa autossa ennen Kroatiaa. En suorita ennakkotestejä kilpailua varten, joten starttaan Albassa Thierryltä ja Ottilta (Tänak) saaduilla säädöillä, Mikkelsen kertoi DirtFish-sivuston mukaan.

– Tiimillä on paljon kokemusta ja dataa asvalttiralleista, joten olen varma, että löydämme hyvän tuntuman, norjalainen lisäsi.

Alban kaupungin ympäristössä ajettava Rally Regione Piemonte järjestetään ensi viikolla 12.-13. huhtikuuta. Kroatian MM-ralli on ohjelmassa viikkoa myöhemmin.

Aiemmin Rally di Alba -nimellä tunnettu kilpailu on hyvin tuttu Hyundaille. Talli ajatti siellä tehdastiimin kuskejaan vuosina 2020 ja 2021.

Lue myös: Suomalainen rallitoivo hakee kokemusta Italiasta – saa vastaansa kovia nimiä

Lue myös nämä

  • Uusimmat