Suomalainen rallitoivo debytoi uudessa tiimissään

Tuukka Kauppisella on edessään ensimmäinen SM-ralli Rautio Motorsport -tiimin kuljettajana.
Tuukka Kauppinen
Tuukka Kauppinen. Kuva: Eloon Media
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin SM-sarjan avaava Länsirannikon ralli ajetaan viikonloppuna Turun seudulla. SM3-luokassa kilpaileva Kauppinen kerää nyt ensimmäistä kertaa pisteitä SM-sarjan tiimien välistä mestaruustaistoa johtavalle Rautio Motorsportille.

Markku Raution johtama tiimi julkisti SM-sarjan talvikauden päätyttyä, että Kauppinen on otettu tiimiin kuljettajaksi. Rautio Motorsportin on tarkoitus tarjota vasta 17-vuotiaalle laukaalaiselle kokonaisvaltainen paketti kohti isompia ympyröitä.

Ford Fiesta Rally4 -autolla kilpailevan Kauppisen kausi on ollut nopeudesta huolimatta rikkonainen, vaikkakin hän pitää alkukauden jälkeen SM3-luokan kakkossijaa hallussaan. Riihimäen avausosakilpailussa Kauppinen oli heti rallin alkaessa luokkansa nopein, mutta poikkeaminen reitiltä johti hylkäykseen. Seuraavassa osakilpailussa Rovaniemellä Kauppinen ajoi ylivoimaisen luokkavoiton.

Talvikauden päätösosakilpailussa Tuurissa kilpailu päättyi ulosajoon.

– Oli aika paljon tapahtumaa ja kaikki mahdollinen tuli koettua. Vauhtihan meillä oli hyvää kaikissa kilpailuissa, eikä mitään teknisiä ongelmia ollut missään vaiheessa. Koko ajan kehityttiin kuitenkin, Kauppinen summaa.

Länsirannikon SM-rallista Kauppinen lähtee hakemaan huipputulosta.

– Aika tasaistahan se maasto on sillä suunnalla, mutta perinteisesti kovavauhtista. Turun suunnalla olen kilpaillut kuusi kertaa, joten toivottavasti on jotain tuttuakin. Yksi testi ajettiin ja auto toimi hyvin eli kyllä me hyvillä fiiliksillä lähdetään kohti Turkua.

Kauppisen tallikaverina ajaa toinen laukaalainen rallitoivo, Roope Korhonen, joka johtaa SM1-luokkaa talvikauden jäljiltä. Toyotan uudella Rally2-autolla kilpaileva Korhonen nappasi talven kolmessa kilpailussa kaksi voittoa.

Ennen kesäkauden avauskisaa Korhonen ajoi Kemoran moottoriradalla lyhyen testin silmällä pitäen perjantaina ajettavia asvalttierikoiskokeita. Länsirannikon ralli on Yariksen ensiesiintyminen soralla Suomen maaperällä.

– Voittoa tavoitellaan, mutta ei se helpolla ole tulossa. Teemu (Asunmaa) on varmasti sisuuntunut ja menee kovaa. Niclas Grönholm nosti tasoaan Tuurissa ja menee varmasti myös kovaa kuten myös Benjamin Korhola. Ja kävin muuten Jooa Iivarin kyydissä testeissä ja hyvältä näytti sielläkin, Korhonen listaa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat