Skoda pestasi kovan tiimin rallin SM-sarjaan

Skoda Motorsport Suomi -talli lähtee kovalla kokoonpanolla Länsirannikon SM-ralliin, joka käynnistyy perjantaina.
Teemu Asunmaa
Teemu Asunmaa. Kuva: ŠKODA AUTO
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Viime vuonna Suomen mestaruuden saavuttanut Teemu Asunmaa voitti Turun ympäristössä ajettavan kilpailun kaksi vuotta sitten. Asunmaan tallikaverina ajaa Niclas Grönholm, joka kilpailee nyt ensimmäistä kertaa Skodan tiimissä.

Skoda Motorsport Suomella ei ollut omaa tiimiä talvikauden kisoissa, mutta kesäkaudella sekä Asunmaa että Grönholm edustavat tallia jokaisessa kisassa. Asunmaa ei ollut aiemmin vahvistanut loppukauden ohjelmaansa, mutta nyt sekin on selvillä.

Asunmaalle mätkäistiin hylkäys talvikauden päättäneessä Tuurin SM-rallissa. Turusta hän lähtee hakemaan huipputulosta.

– Olemme aikaisempina vuosina onnistuneet Turussa hyvin, joten toivotaan, että sama tahti jatkuu myös tänä vuonna. Liukasta on varmasti, sillä ei tässä ole paljoa viime aikoina vettä satanut. Kovapintaisten erikoiskokeiden pinnalla on varmasti liukasta irtohiekkaa, mutta ei se meidän lähtöpaikallamme paljoa enää haittaa, Asunmaa ennakoi.

– Ajetaan kisa kerrallaan, vaikka kauden loput SM-rallit kuuluvatkin ajo-ohjelmaamme. Tavoittelemme Turussa hyvää menestystä ja keskitymme vasta viikonlopun jälkeen seuraavaan ralliin.

Grönholm saavutti maaliskuussa Tuurissa ensimmäisen palkintosijansa SM-sarjassa ajettuaan toiseksi. Hänellä on nyt rinnallaan uusi kartanlukija, Samu Vaaleri, joka voitti Mikko Heikkilän kanssa Suomen mestaruuden kaudella 2022.

– Hienoa, että talvikauden hyvät tulokseni huomioitiin valinnalla Skoda Motorsport Suomi -tiimiin. Olen jo saanut uudesta Skodasta kesäkelillä tuntumaa, olemme treenanneet Samun kanssa nuottia ja ajaneet vähän testiäkin. Mielestäni suuntamme on ajamisessani ja nuotituksessani oikea. Edellisen Turun rallin perusteella odotettavissa on liukkaita teitä. Jännää nähdä, miten käy. Maltilla pitää edetä, Grönholm suunnittelee.

Länsirannikon SM-ralli käynnistyy kahdella asvalttierikoiskokeella perjantai-iltana. Lauantaina ohjelmassa on kuusi sorapätkää.

Lue myös nämä