Petter Solbergilta jymy-yllätys! Tekee paluun kansainvälisille rallipätkille

Rallin maailmanmestaruuden vuonna 2003 voittanut Petter Solberg tekee paluun lajin huipputasolle.
Petter Solberg
Petter Solberg. Kuva: Petter Solberg media office
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Solberg, 49, paljasti torstaina, että hän osallistuu kesäkuun puolivälissä järjestettävään Ruotsin EM-ralliin eli Royal Rally of Scandinaviaan.

Karlstad isännöi Ruotsin EM-osakilpailua 13.-15. kesäkuuta. Erikoiskokeita ajetaan samalla seudulla Värmlannissa, missä aiemmin järjestettiin Ruotsin MM-ralli. Solbergin kotipaikka sijaitsee samoilla kulmilla.

Solberg ajoi viime vuonna yhden erikoiskokeen Ruotsin EM-rallissa näytösmielessä, mutta nyt hän kilpailee täyden rallin verran.

Solberg starttaa ralliin Volkswagen Polo R5 -autollaan kartanlukija Jonas Anderssonin kanssa. Edellisen kerran norjalaislegenda kilpaili tosissaan vuonna 2019 Walesin MM-rallissa, jossa hän ajoi sensaatiomaisesti WRC2-luokan voittoon.

Solbergin mukaan nyt hän ei voinut enää vastustaa kiusausta.

– Joka kerta, kun olin pajallamme, auto käski minua hyppäämään rattiin. Eihän sitä voi jättää huomiotta, Solberg veistelee.

– Viime vuonna vein äitini ajelulle yhdelle pätkälle Citroen C4 WRC -autollani Royal Rallyssa. Se oli mukavaa, mutta Oliverilla (Petterin poika) oli koko ajan hauskaa ja hän voitti rallin. Minäkin haluan pitää samalla tavalla hauskaa. Ralli on todella lähellä meitä, ja meillä on tällä paljon ystäviä ja sukulaisia, Solberg perustelee päätöstään.

Oliver Solberg oli viime vuonna omaa luokkaansa Royal Rally of Scandinaviassa. Hän löi uusiseelantilaisen Hayden Paddonin 22,5 sekunnilla nopeassa sorarallissa.

Tällä kertaa vanhemman polven Solberg pääsee haastamaan EM-sarjan tähdet.

– Olen kuin Rocky, joka tekee paluun!

– En yritä voittaa. Teen tämän show’n ja ajamisen nautinnon vuoksi. Tiedämme, että EM-sarjassa on nopeita kuljettajia ja kilpailu on helkkarin kovaa. Siitä on viisi vuotta aikaa, kun ajoin Walesin MM-rallissa, enkä ole sen jälkeen ajanut kilpaa, Solberg huomauttaa.

Lue myös nämä