Unkarilaiskuskille karmea pettymys EM-kotirallissa, entinen WRC-tähti kiitti ja kuittasi voiton

Unkarilaisen Miklos Csomosin upea kilpailu EM-kotirallissa päättyi kisan toiseksi viimeiselle erikoiskokeelle.
Mads Östberg
Mads Östberg. Kuva: @World / Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Unkarilaiskuski rysäytti ulos tieltä ja keskeytti johtopaikalta. Csomos menetti autonsa hallinnan vasemmalle kääntyvässä mutkassa ja suistui päin puita. Csomos ja kartanlukija Viktor Ban selvisivät rytäkästä ilman suurempia vammoja.

Henkisesti isku oli kuitenkin erittäin raskas, sillä uran avausvoitto oli todella lähellä. Ennen keskeytystään Csomos johti kisaa reilun 15 sekunnin turvin ennen Mads Östbergia.

Uransa ensimmäisen palkintosijan EM-sarjassa Csomos ajoi edellisessä osakilpailussa Tshekissä.

https://twitter.com/FIAERC/status/1710975124118118519

Kisan voittoon ajoi lopulta Östberg, joka kukisti isäntämaan Ferenc Vinczen 12,8 sekunnilla. Vinczelle podium oli uran ensimmäinen EM-sarjassa. 32-vuotias unkarilainen on aiemmin ajanut vain kolme EM-rallia, kaikki kotimaassaan.

– On uskomaton fiilis. Kausi on ollut todella raskas, mutta on hienoa päättää se tällaiseen tulokseen. Olosuhteet olivat rankat, mutta auto toimi koko ajan hienosti. Olen myös tosi pahoillani Mikloksen puolesta. Hän ajoi hienoa kisaa, Östberg summasi.

– Olen todella onnellinen tuloksesta. Tämä on mielettömän hieno juttu, Vincze puolestaan hehkutti.

Kokeneelle Östbergille voitto Unkarissa oli uran toinen EM-tasolla. Ensimmäinen ykköstila tuli niin ikään Unkarista kaudella 2021.

Uuden-Seelannin Hayden Paddon oli jo aiemmin varmistanut tämän kauden EM-tittelin. Sesks oli sarjan toinen ennen kauden päätöskisan voittanutta Östbergia.

– Tämä oli hullu vuosi. Iso kiitos MRF:n porukalle, jotka tekivät tämän mahdolliseksi. Oli hienoa päästä palkintopallille myös asvaltilla. Ajoimme maaliin ilman virheitä ja se palkittiin, Sesks totesi.

Unkarin EM-rallin lopputulokset:

1. Mads Östberg  Citroen 1.37.40,2
2. Ferenc Vincze Skoda    +12,8
3. Martins Sesks Skoda   +1.26,2
4. Yoann Bonato  Citroen  +1.46,0
5. Frigyes Turan VW    +2.06,1
6. Adam Velenczei Skoda   +2.56,5
7. Erik Cais   Skoda   +3.06,8
8. Gabor Nemet  Hyundai  +3.30,1

Lue myös nämä