Suomalainen rallikuski kritisoi voimakkaasti itseään – ”Ei mennyt lähellekään kuten halusin”

Mikko Heikkilä oli Ruotsin MM-rallin jälkeen pettynyt mies.
Mikko Heikkilä
Mikko Heikkilä. Kuva: TGR
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Heikkilä oli reilu viikko sitten ajetussa Ruotsin MM-osakilpailussa lopulta yleiskilpailun yhdeksäs. WRC2-luokassa vauhti riitti viidenteen sijaan.

Heikkilän edelle ehtivät Ruotsissa ylivoimaisen luokkavoiton napannut isäntämaan Oliver Solberg sekä suomalaiskuljettajat Sami Pajari ja Roope Korhonen. Myös Viron rallitoivo Georg Linnamäe oli häntä etevämpi.

Heikkilän odotukset Ruotsista olivat kovat, mutta ne eivät täyttyneet. Kokonaisuuteen Heikkilä ei voinut olla mitenkään tyytyväinen. Hän oli mukana jopa taistelussa palkintosijoista lauantai-iltaan asti, kunnes ongelmat alkoivat.

– Yhdellä sanalla sanoen kisa oli pettymys, Heikkilä myönsi suoraan.

– Eihän se mennyt lähellekään niin kuin halusin tai oli tavoitteena. Perjantai meni auton kanssa testatessa. Se ei ollut oikea paikka testata, mutta sille ei oikein mahdettu mitään. Lauantaina oli vielä hyvin aikoja, mutta sitten löytyi se kivi ja ralli loppui käytännössä siihen, Heikkilä harmitteli viitaten hajonneeseen renkaaseen ja tukivarteen.

Heikkilä ajoi Ruotsissa kuitenkin yhden pohja-ajan ja useamman kerran kolmen joukkoon erikoiskokeilla. Se todisti, että suomalaisen vauhti riittää mainiosti myös MM-tasolla.

Heikkilä ei vielä Ruotsissa voinut puhua enempää tulevaisuudestaan, mutta tavoite suomalaisella on toki täysin selvä.

– EM-sarja on tavoite, että sinne päästäisiin. Haluaisin ajaa myös näitä yksittäisiä MM-ralleja. Katsotaan nyt, Heikkilä paljasti.

– Eihän tällaiset tulokset tietysti ihan hirveästi tuo ekstrakisoja. Nämä ovat sellaisia paikkoja, että täällä pitäisi onnistua, jos näitä haluaisi ajaa, Heikkilä kritisoi itseään.

Lue myös nämä