Harri Rovanperällä varsin mielenkiintoinen kilpuri kansainvälisessä rallissa

Harri Rovanperä pääsi vaihteeksi verryttelemään ranteitaan ralliauton ratissa.
Harri Rovanperä
Harri Rovanperä. Kuva: Rally of Nations
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rovanperä, 57, osallistui viime viikonloppuna Meksikossa järjestettyyn Rally of Nations -kilpailuun, jossa ajettiin Meksikon MM-rallista tutuilla erikoiskokeilla. Rovanperä oli edellisen kerran ajanut kelloa vastaan samassa kilpailussa kaksi vuotta sitten.

Rovanperällä oli sorakisassa käytössään vähintäänkin mielenkiintoinen menopeli. Suomalaisässän käyttämässä Toyota GR Yaris -vakioautossa oli omat kommervenkkinsä.

– Koko viikonlopun oli teknisiä murheita enemmän tai vähemmän. Heti alussa kakkospätkällä autosta puuttui takaveto, ja sitten meni yksi takaiskari rikki. Ajoimme puoli päivää etuvetoisella autolla, mutta iltapäivällä oli vähän nelivetoakin mukana, Rovanperä letkautti Rallit.fille.

Rovanperä sijoittui yleiskilpailussa yhdeksänneksi jäätyään 26 minuuttia voiton ottaneesta Mads Östbergistä. Kisan paras Toyota GR Yaris -kuski oli ruotsalainen Dennis Rådström, jolle Rovanperä taipui kymmenellä minuutilla.

Isoon aikaeroon löytyi looginen selitys.

– Ei tällä vehkeellä kerennyt ajallisesti yhtään mihinkään. Auto oli saatu valmiiksi vasta edellisenä yönä. Sillä ei ollut ajettu yhtään eli me ajoimme sen sisään viikonlopun aikana, Rovanperä kertoi.

– Suurin vaikeus ajamisessa oli se, että aina kun koski jarruun, takapyörät menivät lukkoon. Sitten olimme menossa johonkin suuntaan kontti edellä. Mutkissa ei voinut jarruttaa ollenkaan, vaan pelkästään suoralla autolla. Jos mutkassa jarrutti, silloin lähti heti perse alta. Tuollaisessa vakioautossa ei ole mitään balanssin säätöä, joten sen kanssa piti viedä mummo kirkkoon, puuppolalainen jatkoi.

Rovanperä on jo kokenut Meksikon rallin kävijä. Hän nappasi kilpailun voiton vuonna 2002, jolloin se ei vielä kuulunut MM-sarjaan.

Rovanperälle on kertynyt nyt kaikkiaan kuusi starttia Leonin ympäristössä ajettavassa rallissa.

– Meillä oli jälleen hauskaa koko viikonlopun ajan. Täällä oli paljon faneja ja hyvä meininki, kuten aina. Siinä mielessä viikonloppu oli oikein mukava, Rovanperä summasi.

Lue myös nämä