Suninen pitkästä aikaa WRC-auton puikkoihin – ”Vähän se tietysti mietityttää”

Teemu Suninen. Kuva: Toni Heinonen.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Suomalaisten rallitoivojen joukkoon lukeutuva 24-vuotias Teemu Suninen starttaa torstaina uransa kolmanteen kilpailuun WRC-kalustolla.

Ruotsin MM-rallissa jokelalainen joutuu miettimään ensi kertaa myös tallipisteitä. Viime kaudella Suninen nousi komeetan lailla rallimaailman huipulle ajamalla Puolan MM-rallissa kuudenneksi ja Suomessa neljänneksi.

– Vähän sitä joutuu nyt niitä tallipisteitä miettimään. Helpompaa se toki olisi lähteä vain kaasu pohjassa vetämään. Tietysti edelleen pitää kovaa mennä. Täällä jos vähän nostelee, niin se näkyy kellossa rankasti. Ralli on niin kovavauhtinen, että kello ei tykkää, jos on liian varovainen, Suninen summaa Rallit.fille.

– Hyvät on kuitenkin mietteet. Testi oli onnistunut ja oltiin tosi tyytyväisiä autoon. Vähän tietysti mietityttää, kun puoli vuotta sitten on viimeksi ajettu WRC-autolla. Taso saattaa yllättää ja ihan varmasti kovaa pitää mennä, jos meinaa maailman kärjelle pärjätä, Suninen jatkaa.

Ruotsin rallissa on pitkästä aikaa olosuhteet tarjolla todelliselle talvirallille, jossa penkkoja käytetään hyväksi. Sunisella ei vastaavasta ole kokemusta.

– Hienot ovat kelit. Tämä on eka kerta mulle, kun on näin paljon lunta tässä kisassa. Aiemmin täällä on ollut vähälumista, ja olen paljon tykännyt ajaa jäisellä soralla piikkipyörillä. Nyt on sitten lunta ja kunnon talvikeli. Vähän on kysymysmerkki, että kuinka paljon uskaltaa penkkoihin nojailla.

– Se voi olla, että kun on 15 autoa mennyt, niin penkkoja ei ole enää minulla käytettävissä. Ainakin testeissä sai aika rouheasti penkkoja käyttää ja aina ne auton tielle nosti. Sitä kun ei rallissa sitten tiedä, onko sitä penkkaa enää jäljellä. Näillä numeroilla ei uskalla luottaa, Suninen summaa.

Lue myös nämä