Esapekka Lappi ihmetteli Ruotsin MM-rallia – ”Se voi lipsahtaa ojaan hassussa paikassa”

Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan suomalaiskuskin Esapekka Lapin rallikauden avaus tammikuussa Monte Carlossa oli kaksijakoinen. Neljäs tila vaihtui rallin päättäneellä Power Stage -erikoiskokeella sattuneen virheen vuoksi seitsemänteen sijaan.

Tulevana viikonloppuna MM-pisteistä kilvoitellaan Ruotsissa. Värmlannin läänissä ajettavassa kilpailussa on tänä vuonna todella lumiset olosuhteet.

– Nyt on ainakin kunnon talviralli. Varmasti tuo lumi myös haasteita, kun penkat ovat korkeat, mutta eivät ole kovia. Takana kun tulen, niin se vaikuttaa, jos kärkikuskit ovat jo puhkoneet penkkoja. Silloin se linja vie niiden mukaan, eikä sitä nojaa saa, mitä olettaisi, Lappi mietiskeli Rallit.fille

– Aina seuraava auto menee pidemmälle ja pidemmälle. Sitten jossain vaiheessa voi kolahtaa johonkin tai uppoaa penkkaan syvälle. Yksi haaste on myös se, että tiet on aurattu osittain tyhjän päälle. Silloin voi lipsahtaa ojaan vähän hassussakin paikassa.

Lappi kokee, että lähtöpaikka seitsemäntenä autona ei ole ihanteellinen perjantain ensimmäisen täyden kisapäivän osalta. Yksi menestystä haittavaa tekijä on myös se, että Lappi ei ollut vielä Yariksen puikoissa viime vuoden Ruotsin rallissa.

– En tällä hetkellä koe, että olen yksi voittajasuosikeista. Lähtöpaikka on yksi siihen vaikuttava tekijä. Montessa vielä vähän vikalla pätkällä muuttui huonommaksi. Perjantain pätkät näyttivät nyt siltä, että ekana autona on hyvä mennä, Lappi totesi.

– Tietysti toinen tekijä on se, että viime vuonna emme täällä ajaneet ja reitti on lähes sama. Penkat auttavat vähän, kun muut ovat muokanneet mutkan muotoja. Vähän sama minulla on ideana kuin Montessa eli viiden joukkoon pyritään ja koetetaan nyt pitää se loppuun asti.

Lappi aikoo lähteä kisaan maltillisesti. Kovavauhtisessa rallissa oman vauhdin hillitseminen voi välillä toki olla hankalaa.

– Välttämättä ei näytä hyvältä kesken kisan, jos ajaa maltilla, mutta sitten taas sunnuntaina tulos voikin olla oikein hyvä, Lappi paaluttaa.

Lue myös nämä