Subaru ja Solberg jälleen yhdessä – Oliver Solberg, 17, kisaamaan Yhdysvaltojen rallisarjaan

Oliver Solberg
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin maailmanmestarin Petter Solbergin 17-vuotias poika Oliver Solberg kisaa tänä vuonna Yhdysvaltojen rallisarjassa. Subaru Motorsports USA tiedotti viime viikolla, että Oliver Solberg ajaa kaudella 2019 kuusi osakilpailua.

Solbergin nimen paluussa Subarun ralliauton kylkeen on nostalgiaa, sillä isä-Solberg voitti juuri Subarun WRC-autolla maailmanmestaruuden vuonna 2003.

https://twitter.com/OliverSolberg01/status/1096048413697863681

 

– En usko, että kukaan ymmärtää, miten isoa asia tämä on minulle. Olin kaksivuotias, kun isäni voitti Subarulla mestaruuden. Muistan silti hyvin, kuinka ylpeä olin, kun isä piti yllään sinikeltaista ajohaalaria ja ajoi samanvärisellä autolla. Minulla on yhä edelleen Subarun lakanat kotona. On uskomatonta, että saan ajaa samoissa väreissä nyt itse, Oliver Solberg hehkuttaa tiedotteessa.

Solbergin kartturina kuudessa USA:n rallisarjan kisassa toimii brittiläinen Aaron Johnston.

Solberg ja sinikeltainen Subaru jälleen yhdessä. Kuva: Ben Haulenbeek, Subaru Motorsports

Oliver Solbergin lisäksi Subarulla Yhdysvaltojen rallisarjassa ajaa kahdeksassa osakilpailussa vuoden 2018 mestari David Higgins. Motocrossin puolelta paremmin tunnettu Travis Pastrana nähdään Subarun ratissa kahdessa rallissa.

Subaru Motorsports USA aloittaa omaan ARA-kautensa ensi kuussa 100 Acre Wood -rallilla, joka ajetaan 15. – 16. maaliskuuta Missourissa. 

– Me ajoimme Walesin rallin Subarulla vuonna 2015. Auton ulkoasu oli sama kuin Colin McRaella mestaruusvuonna 1995. Saimme siitä upeaa palautetta. Ihmisillä on niin kova mielenkiinto ja tunne niihin väreihin. Olinkin iloinen, kun saimme täksi vuodeksi saman ulkoasun, vuoden 2018 ARA-mestari Higgins toteaa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat