Sotaharjoitukset pakottivat Extreme E -sarjan kalenterimuutoksiin

Ukrainan sota vaikuttaa myös sähköisen Extreme E -sarjan tämän kauden ohjelmaan.
Sardinia Extreme E
Sardiniassa ajetaan tänä vuonna kaksi Extreme E -sarjan osakilpailua. Kuva: Extreme E
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Extreme E ilmoitti perjantaina kalenterimuutoksesta. Kauden seuraava osakilpailu piti ajaa Sardiniassa toukokuun alkupuolella, mutta kisa on siirretty heinäkuulle.

Sardinian kisa ajetaan Capo Teuladan sotilasalueella saaren luoteisosassa, mutta alueella on toukokuussa sotaharjoitukset menossa, joten kilpa-autoilla ei ole sinne asiaa.

Korvaava päivämäärä on 6.-7. heinäkuuta, jolloin Extreme E jatkuu viiden kuukauden tauon jälkeen. Kausi avattiin Saudi-Arabiassa helmikuussa. Sardiniassa ajetaan kaksi kisaa, sillä kauden kolmas osakilpailu on ohjelmassa heti perään 9.-10. heinäkuuta.

Extreme E -sarjan viimeiset osakilpailut ajetaan syksyllä Etelä-Amerikassa. Chilessä kaasutellaan sähköautoilla 24.-25. syyskuuta ja Uruguayssa marraskuun 26.-27. päivä.

Extreme E -sarjan perustaja Alejandro Agag harmittelee kalenterimuutosta, mutta korostaa, ettei asian suhteen ollut vaihtoehtoja.

– On tietenkin sääli, että kisaamme piti lykätä, mutta olemme kansainvälinen sarja ja toimimme yhteistyössä kisaisäntiemme kanssa. Nämä olosuhteet eivät ole meidän käsissämme, Agag summaa.

Extreme E -sarjassa ajavat tällä kaudella muun muassa Sebastien Loeb, Nasser Al-Attiyah, Johan Kristoffersson ja Carlos Sainz. Jokaisessa tiimissä ajaa sekä mies- että naiskuski, jotka ajavat vuorotellen sekä erävaiheessa että finaalissa.

Viime kaudella Extreme E -sarjan debyyttivuonna mestaruuden voittivat Nico Rosbergin johtama RXR-tiimi, jossa ajavat Kristoffersson ja Molly Taylor.Lue myös nämä

  • Uusimmat