WRC-tähdellä karu kohtalo Sanremon rallissa, voitosta käytiin huima taistelu

M-Sport Fordin WRC-tallissa ajava Craig Breen ei selviytynyt maaliin lauantai-iltana päättyneessä Sanremon rallissa.
Fabio Andolfi
Fabio Andolfi valloitti Sanremon rallin. Kuva: Fotomagnano/Rallye Sanremo

Breen lähti lauantain ajopäivään viidenneltä sijalta vajaan 20 sekunnin päässä kärjen takana. Homma kuitenkin lässähti heti aamun toisella erikoiskokeella teknisen vian vuoksi.

– Ikävä kyllä meidän piti keskeyttää kisa. Aamun toisella pätkällä meillä tuli moottorivika ja oli pakko jättää leikki kesken. Jo eilen meillä oli teknisiä haasteita ja tänään oli toiveissa ehjempi ajopäivä, mutta nyt ei käynyt niin, Breen sanoo.

– Nyt käännetään kuitenkin katseet kohti Kroatian MM-rallia. Iso kiitos kaikille, jotka mahdollistivat tämän kisan.

Breen ajoi Sanremossa Fordin Rally2-luokituksen autolla. Irlantilaisen tavoin myös toinen MM-sarjasta tuttu kuljettaja Mads Östberg joutui keskeyttämään Sanremossa. Norjalainen jäi reitille jo perjantaina teknisen vian iskettyä Citroeniin.

Kilpailun voitosta käytiin huima kamppailu, kun Skoda-kuski Fabio Andolfi iski toiseksi viimeisellä erikoiskokeella huiman loppukirin. Andolfi oli ennen kahta viimeistä pätkää 19,1 sekuntia Citroen-kuljettaja Andrea Crugnolaa perässä, mutta nousi johtoon Langanin pätkällä. Crugnola ajoi vielä pohjat viimeiselle pikataipaleelle, mutta Andolfi vei legendaarisen rallin voiton 0,9 sekunnin turvin.

Skoda-kuski Damiano De Tommaso oli rallin kolmas 45,5 sekuntia kisan voittaneen Andolfin perässä.