SM-rallissa erikoinen tilanne – ”Koetetaan pitää huoli, että nopeimman kuljettajan titteli jää Suomeen”

Henri Hokkala ja Jesse Kallio lähtevät vääntämään SM2-luokan kärkisijoista perjantai-iltana alkavassa Länsirannikon SM-rallissa.
Jesse Kallio
Jesse Kallio. Kuva: Hannu Rainamo
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hokkala oli talvikauden kisoissa pitelemätön, sillä hän otti kolme luokkavoittoa putkeen. Kallio ylsi puolestaan kahdesti palkintokorokkeelle.

SM2-luokassa kilpaillaan Rally3-luokituksen autoilla. Turun seudulla ajettavassa Länsirannikon rallissa on sikäli erikoinen tilanne, että mukana on vain kaksi suomalaista, Hokkala ja Kallio, Rally3-kilpureilla.

Kansainvälistä väriä kisaan tuovat kazakstanilainen Petr Borodin ja brittikuski Tom Williams sekä viisi virolaista kuljettajaa. Länsirannikon rallin yhteydessä ajetaan poikkeuksellisesti myös Viron rallisarjan pisteistä.

Hokkalan Ford Fiesta Rally3 -auto on saanut päivitetyn tekniikan kesäkaudelle. Hokkala otti tuntumaa menopeliinsä viikko sitten suorittamassaan testissä.

– Muutama veto ajettiin viime lauantaina ja kyllähän se pistää aina pitkän tauon jälkeen hymyn huulille, kun pääsee ratin taakse. Turussa on kansainvälistä meininkiä Rally3-luokissa, joten koetetaan pitää huoli, että nopeimman Rally3-kuljettajan titteli jää Suomeen, Hokkala lataa.

Talvikauden kahdessa viimeisessä kisassa teknisistä murheista kärsinyt Kallio ajoi ensimmäisen kisaan valmistavan testinsä asvalttipinnalla. Ratkaisulle löytyy looginen selitys.

– Kevät saapui aika myöhään, joten ajotreenille ei sopivia paikkoja kovin aikaisin löytynyt. Aloitimme kesäkauteen valmistautumisen Hyvinkään crossiradalta, jossa pystyin hyvin treenaamaan asvaltilla ajoa. Siitä kokemuksesta on varmasti hyötyä Turun kisan perjantai-illan asvalttipätkiä varten, Kallio ennakoi.

Kallio otti vielä tällä viikolla Fiestaan tuntumaa soratestissä, joten kuljettajan ja kaluston pitäisi olla iskussa.

– Tässä on jo aika pitkä kisatauko alla, joten oli tosi kiva päästä vetämään soralla. Kalusto huollettiin kevättauon aikana, toivottavasti tämän kauden osalta tekniset murheet olisi nyt selätetty, Kallio kommentoi.

– Tavoitteet ovat edelleen samat eli tarkoituksena olisi olla mukana voittotaistelussa. Tässä osakilpailussa mielenkiintoa lisää se, että mukana on myös Viron mestaruussarjan kuskit.

Länsirannikon ralli käynnistyy perjantai-iltana kahdella asvalttipätkällä. Lauantaina ajetaan kuusi erikoiskoetta soralla.

Lue myös nämä

  • Uusimmat