Nyt nostettiin kissa pöydälle ja oikein kunnolla – ”Onkohan Toyotalla ihan tajuttu?”

Rallit.fin tuorein Rallipodi pureutuu tuttuun tapaan rallin MM-sarjan polttaviin aiheisiin.
Elfyn Evans
Elfyn Evans. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjan pisteenlaskusysteemi on jo varsin kulunut aihe, mutta toisaalta se on aiheena se eniten puhuttavin tällä hetkellä.

Rallit.fin toimittajat Toni Heinonen ja Aki Hietavala eivät malttaneet olla palaamatta aiheeseen Portugalin MM-rallin jälkimainingeissa (voit kuunnella Rallipodin uuden jakson kokonaisuudessaan jutun alta).

Kävihän Portugalissa kuitenkin jälleen niin, ettei rallin voittaja saanut suurinta pistepottia. Sebastien Ogier voitti Portugalissa, mutta suurimman pistepotin otti mukaansa kuitenkin Hyundain Ott Tänak. Virolainen sai rallista lopulta yhden pisteen enemmän kuin ranskalaismestari Ogier.

– Ei se reilua ole. Kyllä siinä se voiton arvo on ihan minimaalinen, Hietavala pamautti suoraan.

– Mutta se on tällä kaudella kaikille sama ja täytyy muistaa, että siellä Thierry Neuville sai melkein saman määrän pisteitä kuin Tänak, joten ei virolainen sitä kaivattua kiriä kyllä saanut Neuvilleen nähden, Hietavala muistutti.

Mutta uuteen pistesysteemiin liittyy myös laajempi kysymys. Toyota on linjannut hyvin painokkaasti, että merkkimestaruus on tallille kuitenkin se tärkein juttu. Kenties tällä on haluttu ottaa paineita Elfyn Evansin niskasta pois, mutta Heinonen tarkasteli tätä asiaa hieman syvemminkin.

– Toyotalla on nyt (Kalle) Rovanperä ja Ogier jakamassa kolmannessa autossa vastuuta ja Toyota varmaan laski, että he tulevat saamaan hyviä pisteitä, kun he tulevat olemaan sorakisoissa hyvillä lähtöpaikoilla, Heinonen alusti.

– Mutta onko Toyotalla sitten ihan kuitenkaan tajuttu tätä uutta pistejärjestelmää? Siellä on nyt Ogier ottanut pari voittoa ja Kalle yhden voiton, mutta jokaisessa voittokisassa sekä Kalle että Ogier ovat himmailleet sunnuntaina, eikä sieltä ole sitten tullutkaan niin hyviä pisteitä. Hyundai-kuskit ovat saaneet saman potin ja joskus jopa enemmänkin, Heinonen jatkoi pohdintojaan.

Portugalin MM-rallin huippupisteillään Hyundai nousi valmistajien MM-sarjan keulille Toyotan edelle.

Kuuntele alta Rallipodin uusi jakso kokonaisuudessaan! Voit kuunnella sen myös Spotifyssä – ja muistaa ottaa samalla Rallipodi seurantaan!

Lue myös nämä