Fordin sokkipäätös käynnisti spekulaatiot – vaikuttaako Ogieriin?

Ken Block
Ken Blockin tallia ei nähdä ensi kaudella rallicrossin MM-sarjassa. Kuva: FIAWorldRallycross.com
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Fordin moottoriurheilutoiminnoista vastaava Ford Performance on ilmoittanut, ettei se jatka kilpailemista Hoonigan Racing Division -tallin kanssa rallicrossin MM-sarjassa ensi vuonna. Päätös tuli yllätyksenä lajin ystäville.

Fordin tukema ja Ken Blockin perustama Hoonigan Racing Division aloittivat yhteisen ohjelman MM-rallicrossissa vuonna 2016. Ford Performance tiedotti keskiviikkona, että se vetäytyy lajista marraskuussa Etelä-Afrikassa ajettavan kauden päätöskilpailun jälkeen.

– Kilpaileminen rallicrossin MM-sarjassa on ollut nautinnollista, mutta nyt on koittanut meille luonnollinen aika pitää taukoa, koska sarjan tulevaisuus hakee muotoaan, Ford Performancen johtaja Dave Pericak kertoi tiedotteessa.

– Jatkaminen olisi vaatinut uuden auton kehittämistä. Tällä hetkellä käydään paljon keskustelua rallicrossin tulevaisuudesta varsinkin voimanlähteen ja voimansiirron osalta, joten meidän kannalta on järkevää pitää paussi ennen kuin nämä asiat on paremmin määritelty, Pericak lisäsi.

Norjalainen Andreas Bakkerud ajoi tallille kolme voittoa viime vuonna Ford Focus RS RX -autolla. Blockin ja Bakkerudin edustama Hoonigan Racing on tämän kauden tallipisteissä neljäntenä ennen kauden päätöskilpailua.

Fordin yllättävä päätös käynnisti heti spekulaatiot siitä, saattaisiko autonvalmistaja siirtää panostustaan rallin MM-sarjan puolelle. Muun muassa WRC:n ralliradion kokenut toimittaja Colin Clark pohdiskeli asiaa Twitterissä.

– Pettymys rallicrossin MM-sarjan faneille, mutta voisiko tämä vapauttaa Ford Performancen budjettia rallin MM-sarjaan? Voittavan tallin tukeminen toisi valtavan markkinointiarvon, Clark kirjoitti.

Yksityistalli M-Sport on kilpaillut tällä kaudella menestyksekkäästi rallin MM-sarjassa Fordeilla ilman tehtaan tukea. M-Sport johtaa tallien MM-sarjaa, ja Sebastien Ogier starttaa MM-pisteykkösenä perjantaina käynnistyvään Espanjan MM-ralliin.

M-Sport-pomo Malcolm Wilson yrittää pitää kiinni ykköstähdestään Ogierista, jota Citroen puolestaan houkuttelee ensi kaudeksi. Viidettä perättäistä maailmanmestaruuttaan jahtaava Ogier on sanonut, että hän jatkaa tallissa, jos M-Sport saa täyden tuen Fordilta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat