Skodalla kova kuskikolmikko rallin SM-sarjassa

Teemu Asunmaa, Emil Lindholm ja Mikko Heikkilä
Teemu Asunmaa, Emil Lindholm ja Mikko Heikkilä. Kuva: Skoda Motorsport Suomi
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin SM-sarjan SM1-luokan kärkikolmikko jatkaa Skodan ratissa myös kaudella 2022.

Rallin SM-sarja pyörähtää käyntiin vajaan kahden viikon kuluttua, kun pisteistä ajetaan Arctic Lapland -rallissa Rovaniemellä. TGS Skoda Teamin väreissä nähdään samat kuljettajat kuin viime vuonna: Emil Lindholm, Mikko Heikkilä ja Teemu Asunmaa.

Lindholm, 25, nappasi viime vuonna ensimmäisen SM1-luokan mestaruutensa. Kaudella 2021 Lindholm kilpaili myös rallin MM-sarjan WRC3-luokassa.

Lindholmin ensi vuoden ohjelma selkiytyy myöhemmin, mutta se on rungoltaan vastaavanlainen kuin viime vuonna.

– Kotimaassa kilpaileminen on se olennaisin asia, mutta pyrimme ajamaan MM-ralleja sen mukaan, kun ne eivät mene päällekkäin rallin SM-sarjan kanssa. Asiaa vielä selvitellään, mutta meillä on mahdollisuus jatkaa Toksportin kanssa ja ajaa vähintään kuusi MM-rallia, Lindholm kertoo.

Mikko Heikkilä, 29, osallistui viime kaudella SM-sarjan lisäksi neljään MM-ralliin. Yhdistetty kisaohjelma on myös Heikkilän mielessä kaudella 2022.

– Kova polte on MM-ralleihin. Jos niitä pääsisi ajamaan ainakin samat neljät kuin tänä vuonna tai pari enemmän. Menestystä haluan yhtä lailla rallin SM-sarjasta.

– Ei ole vielä taidettu olla lähellä sitä pistettä, ettei kovempaa enää pääse. Niinpä vauhtia on varmasti varaa nostaa entisestään. Testiä ei koskaan pääse ajamaan liikaa, mutta budjetistahan ne kilometrit vain ovat kiinni, Heikkilä tiedostaa.

Teemu Asunmaa, 34, lähtee tutulla kaavalla kauteen. Moninkertainen Suomen mestari haluaa takaisin tutulle paikalle, kärkeen.

– Samalla autolla lähdetään kauteen, mutta jos vain saan rahoituksen kuntoon, niin se vaihtunee jossain kohtaa kautta uuteen Fabiaan. Ainakin rallin SM-sarjan ja Suomen MM-rallin haluan ajaa. Näyttäisi siltä, että myös R4-Fabian kehitystyö jatkuu Liettuassa, Asunmaa summaa.

TGS:n tiimipäälliköllä Toni Gardemeisterilla on vakaa luottamus tiiminsä iskukykyyn kovatasoisessa rallin SM-sarjassa.

– Mielenkiintoinen kausi on jälleen luvassa. Nyt sarjassa on yksi kisa enemmän, kun Kuopiossa ajetaan taas pitkästä aikaa. Viime vuonna emme merkkimestaruutta saavuttaneet, mutta yritetään uudestaan, Gardemeister sanoo.

Kauden avaava Arctic Lapland -ralli, tuttavallisemmin Tunturiralli, järjestetään 14.-15. tammikuuta.

Emil Lindholm ja Mikko Heikkilä ajoivat kaksoisvoittoon Suomen MM-rallin WRC3-luokassa lokakuussa. Katso alta kooste kilpailusta.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,389283″ ap mute]

Lue myös nämä