Skoda suunnittelemassa WRC-paluuta? ”Haluamme todistaa kilpailukykymme”

Juuso Nordgren
Juuso Nordgren Skodan puikoissa. Kuva: Skoda Motorsport/McKlein
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Skoda Motorsport on tehnyt vakuuttavaa jälkeä rallin MM-sarjan WRC2-luokassa viime vuosina. Tulevaisuudessa Skoda saattaa tehdä paluun MM-sarjan ylimpään kategoriaan, WRC-luokkaan.

Esapekka Lappi juhli Skodalla WRC2-luokan mestaruutta kaudella 2016 ja tänä vuonna oli ruotsalaisen Pontus Tidemandin napata luokkamestaruus. Skoda Fabia R5 auto on osoittanut iskukykynsä myös kansallisissa sarjoissa, sillä muun muassa Teemu Asunmaa otti Fabialla tämän kauden Suomen mestaruuden, ja Kalle Rovanperä valloitti Latvian mestaruuden toisen kerran putkeen.

Skodan kanssa samaan konserniin kuuluva Volkswagen vetäytyi MM-sarjasta kauden 2016 jälkeen, mutta se ehti jo kehittää uuden WRC-auton kaudelle 2017. Tämä saattaisi mahdollistaa sen, että Skoda Motorsport voisi kehittää auton Volkswagen Polo WRC:n pohjalle. Nykyiset WRC-säännöt ovat voimassa vuoteen 2020 saakka.

Skodan pitäisi tehdä päätös mahdollisesta WRC-ohjelmastaan tulevan vuoden aikana.

– Tällaisen projektin valmistelu kestää kaksi vuotta, Skodan moottoriurheilupomo Michal Hrabanek kertoi Rallye Magazinen mukaan.

– Olemme tyytyväisiä WRC2-luokassa, mutta tietenkin haluaisimme todistaa kilpailukykymme ylimmässä luokassa, Hrabanek lisäsi.

Skoda kilpaili edellisen kerran tehdastallina rallin MM-sarjan WRC-luokassa vuosina 1999-2005.

Kalle Rovanperä ja Juuso Nordgren ajavat ensi kaudella Skoda Motorsportin väreissä MM-sarjan WRC2-luokassa.

Lue myös nämä