Juuso Nordgren sai unelmadiilin – ”Tämän parempaa mahdollisuutta ei voi olla”

Juuso Nordgren ja Tapio Suominen
Juuso Nordgren ja Tapio Suominen. Kuva: Skoda Motorsport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallikuljettaja Juuso Nordgren ja kartanlukija Tapio kanssa pääsevät ensi kaudella ajamaan Skodan tehdastiimin Fabia R5 -autolla.

Kaudella 2017 Nordgren pääsi maistamaan Skodan tehdastiimin toimintaa, kun nuorukainen osallistui sekä Espanjan että Walesin MM-ralleihin. Espanjassa Nordgren oli WRC2-luokan neljäs ja Walesissa viides. Nordgren uskoo, että hyvät tulokset edellä mainituissa ralleissa toivat paikan vakituiseksi kuskiksi tulevalle vuodelle.

– Espanjassa ja Walesissa ajoimme tiimin tavoitteiden mukaan ja Walesin rallin jälkeen pääsin ajamaan vielä kolmet testitkin. Ilmeisesti nekin menivät ihan hyvin, kun sopimusta tarjottiin, Nordgren myhäilee.

Tulevan kauden ohjelmasta Nordgren ei osaa vielä sanoa. Karkkilalaisen lisäksi tiimissä ajaa kaksi muutakin nuorta tulevaisuuden nimeä: Kalle Rovanperä ja norjalainen Ole Christian Veiby. Kokemusta edustavat viime vuoden WRC2-luokan mestari, ruotsalainen Pontus Tidemand sekä tshekki Jan Kopecky.

Varsinkin suomalaisessa mediassa keskitytään varmasti Nordgrenin ja Rovanperän keskinäiseen kilpailuun. Nordgren kuitenkin muistuttaa, että tiimissä on kova kilpailu myös muiden kuskien välillä.

– Tiimissä katsotaan isossa kuvassa kaikkien tekemistä ja tallikaverit ovat todella kovia kuskeja. Minulta odotetaan varmasti kehityskaaren jatkumista ja sitä myös odotan itse. Vielä en tiedä, mitä ralleja tullaan ajamaan, mutta odotan innolla tulevaa kautta, Nordgren sanoo.

Nuorukainen kertoo, että Skoda on tällä hetkellä paras kasvualusta tulevaisuutta varten.

– Jos miettii, että täältä ovat lähtöisin (JuhoHänninen, (Esapekka Lappi) Lappi ja (AndreasMikkelsen, niin eihän tämän parempaa mahdollisuutta voi olla. Skodalla tehdään kaikki kunnolla ja olemme ainakin saaneet nyt hyvin jalan oven väliin, Nordgren sanoo.

Vaikka ensi vuoden kisakalenteri onkin Nordgrenin osalta vielä täysi mysteeri, ovat kuljettajan tavoitteet selvät.

– Totta kai pyritään tavoittelemaan ensisijaisesti Skodalle menestystä, mutta urheilijana minulla on velvollisuus kehittyä ja saada hyviä tuloksia myös itselle, Nordgren toteaa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat