Sivusto: Yhdysvaltojen MM-ralli tulossa mukaan WRC-kalenteriin jo ensi kaudella

Paljon huhuttu ja toivottu Yhdysvaltojen MM-ralli saatetaan ajaa jo ensi kaudella.
New England Forest -ralli
New England Forest -rallia on huhuttu yhdeksi vaihtoehdoksi USA:n MM-ralliksi. Kuva: Dirtfish/David Cosseboom
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjan promootioyhtiö on jo pitkään halunnut Yhdysvallat takaisin WRC-kartalle, mutta toistaiseksi yritykset ovat kerta toisensa jälkeen kariutuneet. Edellisen kerran USA:ssa ajettiin vuonna 1988, jolloin voittoa juhli Olympus-rallissa Lancian Miki Biasion.

– Uskon, että maaliskuun lopussa meillä on selkeä ja lopullinen lausunto valmiina tavoitteistamme USA:n MM-rallille kaudella 2024, promootioyhtiön tapahtumajohtaja Simon Larkin sanoo Motorsport.comin sivuilla.

– Olemme jo tehneet kovasti töitä asian suhteen. Nyt kyse on siitä, että homma menee tai on menemättä maaliin. Toivomme, että testikisa saadaan valmiiksi täksi vuodeksi, jotta itse kilpailu on valmis toteutettavaksi vuonna 2024.

Paikkakunta Yhdysvaltojen rallille on vielä arvoitus, mutta Larkinin mukaan promootioyhtiö on neuvotellut paikallishallinnon kanssa ja keskustelut ovat edenneet pitkälle. Vaihtoehtoina kisapaikalle aiemmissa huhuissa ovat olleet Great Smoky Mountains Appalakeilla ja Uuden-Englannin alue maan koillisnurkassa sekä perinteinen Olympus-ralli Washingtonin osavaltiossa.

Myös Utahin ja Coloradon välistä osaa Kalliovuorista on pidetty vaihtoehtona. Joka tapauksessa kyseessä olisi suurella todennäköisyydellä sorakisa.

Yhdysvaltojen MM-rallista on huhuttu jo useamman vuoden ajan. Kandidaattiralli on pitänyt ajaa sekä kesällä 2022 että 2021, mutta toistaiseksi huhuille ei ole ollut katetta.

Jos Yhdysvallat saataisiin mukaan WRC-kalenteriin, olisi se promoottorin lisäksi iso ilo myös M-Sport Fordin yksityistiimille. Tuossa skenaariossa amerikkalainen autonvalmistaja olisi todennäköisesti hyvin innokas tukemaan yksityistalliaan isommin myös taloudellisesti.

– Pohjois-Amerikka on iso syy, miksi Ford haluaa yhä olla mukana. Tietenkin haluaisimme nähdä kisan siellä, sillä se on suuri markkina, joka on toistaiseksi ollut koskematon lajissamme. Siellä hyvät fasiliteetit, hyvät tiet ja paljon mahdollisuuksia, M-Sportin tallipomo Richard Millener sanoi jo pari vuotta sitten.

Olympus-ralli kuului MM-kalenteriin kausilla 1986-88. Biasionin lisäksi voittoa juhlivat kaudella 1987 Juha Kankkunen sekä vuotta aiemmin Markku Alén.

Katso alapuolelta Monte Carlon MM-rallin parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat