Quantcast

Kalle Rovanperä testasi kilpuriaan unelmaolosuhteissa – ”Haetaan viimeiset säädöt kohdilleen”

Rallin MM-sarjan puolustava maailmanmestari Kalle Rovanperä testasi kilpuriaan perjantaina Keski-Suomessa.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rovanperä ja kartanlukija Jonne Halttunen pääsivät nautiskelemaan Toyotan testialueella unelmaolosuhteissa. Pakkasta oli hieman alle kymmenen astetta, aurinko paistoi ja tiessä oli kova jääpinta.

Toyota-kuskit Takamoto Katsuta ja Elfyn Evans testasivat Keski-Suomessa jo aiemmin tällä viikolla, mutta perjantaina oli Rovanperän vuoro hakea oikeita säätöjä Toyota GR Yaris Rally1 -autoon ensi kuussa ajettavaa Ruotsin MM-rallia varten.

– Hyvä fiilis on tänään ollut. Keli on ollut hienoa ja auto toimii hyvin, Rovanperä tokaisi Rallit.fille.

Toyota testasi jo joulukuussa lumella Keski-Suomessa, mutta lisäpäivät eivät taatusti mene hukkaan.

– Tämä testi on tietenkin nimenomaan ralliin kohdistettu. Yritetään nyt hakea viimeiset säädöt kohdilleen. Toivottavasti saadaan kaikki kuntoon, Rovanperä summasi.

Rovanperä on Ruotsin MM-rallin puolustava voittaja. Tälläkin kertaa Rovanperä joutuu starttaamaan matkaan ensimmäisenä autona, mikä voi tietää hankalaa urakkaa perjantain erikoiskokeilla, jos lunta on paljon tiellä.

– Ikinä ei ole hyvä tilanne olla lumella ensimmäisenä autona. Sellaiset kelit ovat harvinaisempia, että ensimmäisenä autona olisi hyvä ajaa. Toivottavasti saadaan edes suhteellisen hyvät kelit, ettei ole lumisadetta, eikä hirveän pehmoista. Jos olisi puhtaat tiet niin kuin tänä aamuna, niin aura-autona olisi ihan hyvä lähteä, Rovanperä mietti.

Katsuta sekä Hyundain Esapekka Lappi ajavat testimielessä ensi lauantaina Kuopion SM-rallissa. M-Sport Fordin Ott Tänak kurvailee samaan aikaan Otepään talvirallissa kotimaassaan. Rovanperä tyytyi normaaliin testirupeamaan.

– En tiedä, olisiko tehnyt mieli (ajaa testirallia), mutta varmasti se on aina hyvä juttu. Kisassa kun ajetaan nuotista eri pätkiä, niin saa aina paremman käsityksen, miten auto toimii. Kilpailussa pääsee myös puhtaalla tiellä ajamaan koko ajan, joten ei siitä mitään haittaa ainakaan ole, Rovanperä kertoi.

Suomalaiskuski aloitti kauden hienosti viime viikonloppuna Monte Carlossa, kun Rovanperä sijoittui kisassa toiseksi ja nappasi Power Stage -erikoiskokeelta voiton.

Hyundain WRC-talli testaa ensi viikolla omalla testialueellaan Keski-Suomessa. Testit omilla alueilla eivät syö tiimien testipäiviä, jotka on tänä vuonna rajoitettu vain 21 päivään per talli.

Katso alapuolelta, kuinka Rovanperä testasi perjantaina Keski-Suomessa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat