Coulthard Race of Champions -kisan ykkönen – finaalissa kaatui Petter Solberg

Coulthard peittosi Solbergin finaalissa. Kuva: PSRX Volkswagen Sweden.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Varsin perinteiseksi hupikisailuksi muodostunut Race of Champions ajettiin tänä vuonna Saudi-Arabian Riadissa. Voittajaksi viikonloppuna ajetussa mittelössä ajoi entinen formulakuski David Coulthard. 

Finaalissa kakkoseksi taipui rallin vuoden 2003 maailmanmestari Petter Solberg. Coulthard kyykytti norjalaisen puhtaasti erävoitoin 2-0. Skottikuski Coulthardille voitto oli toinen Race of Champions -tapahtumassa, sillä hän juhli ykköstilaa myös vuonna 2014 Barbadoksella.

Rallikuskit eivät ole vähään aikaan menestyneet Race of Champions -kisassa. Viimeksi rallipiloteista voittoa juhli vuonna 2011 Sebastien Ogier.

Välierissä Coulthard peittosi Le Mans -voittaja Tom Kristensenin. Solberg puolestaan löi rallicrossin puolelta tutun tallitoverinsa Johan Kristofferssonin. Viime vuoden voittaja Juan Pablo Montoya tippui puolivälierissä Kristensenia vastaan.

– Onnittelut Davidille. Olin ekaa kertaa tämän kisan finaalissa ja halusin todella voittaa. Nyt yritys ei kuitenkaan riittänyt ja David ansaitsi voittonsa. Tämä oli todella hauskaa ja mieletön tapahtuma. Oli upeaa kilpailla näitä moottoriurheilun suuruuksia vastaan, Solberg kommentoi tiiminsä tiedotteessa.

Maiden välisen kisan voitti Saksan joukkue, jossa ajoivat Timo Bernhard sekä Rene Rast.

 

Lue myös nämä

  • Uusimmat