Mikkelsen: Tulin Hyundaille voittaakseni mestaruuden!

Andreas Mikkelsen
Mikkelsen allekirjoitti kahden vuoden sopimuksen Hyundain kanssa.. Kuva: Hyundai Motorsport.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Norjalainen Andreas Mikkelsen teki viime viikolla Hyundain rallitallin kanssa kahden vuoden sopimuksen. Alunperin miehen oli määrä ajaa kauden kolme viimeistä osakilpailua korealaisvalmistajan tallissa, mutta lopulta sopimusta laajennettiin rutkasti lisää.

Kolme MM-voittoa urallaan ajanut Mikkelsen sanoo Autosportin verkkosivuilla, että Hyundain sopimuksen taustalla on yksi selkeä syy. Lupaava norjalainen haluaa kisata ensi kertaa tosissaan MM-tittelistä.

Mikkelsen oli ainoa Volkswagenin kolmikosta, joka ei saanut sopimusta täksi kaudeksi, kun saksalaistalli vetäytyi rallin MM-sarjasta päästöskandaalin vuoksi.

– Silloin kun liityin Volkswagenin tiimiin, niin olin vain nuori kuski, joka halusi todistaa tasonsa. Uskon, että onnistuin siinä. Nyt liityin Hyundaille tarkoituksena voittaa maailmanmestaruus, Mikkelsen tykittää Autosportin haastettelussa.

– Se on sitä mitä haluan ja nyt tämä tiimi on antanut minulle siihen mahdollisuuden. Tästä alkaa urani toinen puolisko.

Mikkelsen ja yhä tämän vuoden MM-titteliä metsästävä Thierry Neuville ovat Hyundain ykköstykit ensi vuonna. Dani Sordo ja Hayden Paddon vuorottelevat kolmoskuskina. Tämän vuoden Walesin rallissa Hyundai tosin ajattaa neljää autoa, joten sekin on ensi vuonna mahdollista ainakin joissain kisoissa.

Mikkelsen ja Neuville ovat pitkäaikaisia ystäviä ja he ajoivat IRC-sarjassa mestaruudesta vuonna 2011. Tuolloin norjalainen oli vahvempi.

– Jo silloin IRC:n vuosina 2010-2011 me kilpailimme toisiamme vastaan ja yleensä aika samalla vauhdilla. Me todella olemme hyviä ystäviä ja asumme lähekkäin. Uskon, että se voi auttaa meitä rakentamaan tiimistä entistä vahvemman ensi kaudeksi, Mikkelsen toteaa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat