Esapekka Lapilla melkoinen päivä Safari-rallissa – ”Tuli pelikaani turbiiniin kaksi kertaa”

Esapekka Lapin Safari-rallista on tullut melkoinen korpivaellus.
Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: Austral/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Perjantaina matka päättyi kertaalleen loistoasetelmista vaihdelaatikon räjähdettyä. Lauantaina ongelmia aiheuttivat villieläimet, jotka ikävä kyllä tulivat suomalaiskuskin ajolinjalle pieksämäkeläisen ollessa ensimmäisenä autonsa reitillä.

Jo aamulla Lappi törmäsi seepraan ja iltapäivällä samalla Sleeping Warriorin pätkällä tuulilasiin lävähti kaksi isoa lintua. Myös rengasrikot piinasivat aamulla, joten ohjelmaa riitti.

– Lintu lensi tuulilasiin suoralla tiellä. Lasi meni aluksi säröille, eikä ollut niin paha. Sitten muutama kilometri myöhemmin toinen lintu osui lasiin. Koska lasin jännitys oli jo mennyt, se meni tosi pahasti säröille, Lappi summasi.

– Lasi tuli lopulta melkein ohjaamoon asti. Minun piti sen takia hidastaa tosi paljon, koska en nähnyt mitään. Tuli pelikaani turbiiniin kaksi kertaa. Kun toinen lintu osui, niin meni lasi niin paskaksi, ettei nähnyt mitään. Köröteltiin kuitenkin huoltoon.

Lintuepisodissa myös Lapin silmiin joutui lasia.

– Edelleen tuntuu, että silmissä on jotain, joten pitää käydä lääkintähenkilöstön luona. Yritetään pestä ne pois, Lappi tokaisi.

Lappi toivoo, että kisan päätöspäivänä sunnuntaina edes tuuri olisi puolella.

– Meillä ei ole ollut sitten yhtään tuuria kahden päivän aikana, mutta toivottavasti huomenna tilanne on toinen. Silloin voisimme edes jotain pisteitä saada, Lappi mietti.

– Olemme taas reitillä ensimmäisenä, joten toivottavasti voin ainakin villieläimet välttää.

Tosin Lapin mahdollisuudet kisata lisäpisteistä sunnuntaina riippuvat paljon myös täyden kauden ajavien tallikavereiden Ott Tänakin ja Thierry Neuvillen menohaluista. Selvää kuitenkin on, että pisteistä ajaa moni kuski, koska aikaerot ovat valtavia.

Toisaalta taas Lapin olisi hyvä viedä pisteitä Toyota-kuskeilta.

– Katsotaan, miten kiinnostuneita muut ovat pisteistä. Erot ovat tosi isoja, joten luulen, ettei kukaan hirveästi kruisaile. Voi olla siis aika vaikeaa, mutta yritän saada edes jotain, Lappi summasi.

– Thierry ja Ott tarvitsevat pisteitä, joten katsotaan, mitä minun sallitaan tehdä. On vaikea löytää balanssia, mutta katsotaan, mitkä ohjeet ovat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat