Thierry Neuville turhautui täysin – ”Minulla ei ole paljon sanottavaa”

Hyundain epäonninen viikonloppu sai jatkoa lauantaina, kun Thierry Neuville törmäsi teknisiin ongelmiin Safari-rallissa.
Thierry Neuville
Thierry Neuville. Kuva: Dufour Fabien/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

MM-sarjaa johtava Neuville nousi lauantaiaamuna rallissa jo kakkoseksi, mutta iltapäivällä hän joutui antamaan periksi. Tiettävästi Hyundaista petti polttoainejärjestelmä, minkä vuoksi belgialainen putosi viidennelle sijalle lähes 12 minuutin päähän rallia johtavasta Kalle Rovanperästä.

Takaisku tuli pahaan paikkaan, sillä uuden pistejärjestelmän mukaiset ensimmäiset ehdolliset pisteet jaettiin lauantai-illan tulosten perusteella.

– Minulla ei ole paljon sanottavaa, Neuville pyöritteli päätään.

– Auto ei käynyt kunnolla, emmekä pystyneet selvittämään ongelmaa. Olen todella pettynyt. Olemme panostaneet työhömme ja päiväämme ja valmistautuneet hyvin, mutta emme saaneet palkintoa.

Toyota on dominoinut Safari-rallia viime vuodet ja tälläkin kertaa japanilaisvalmistaja on kiinni kaksoisvoitossa ennen päätöspäivää. Hyundaille ja Neuvillelle Kenian osakilpailu on ollut puolestaan tuskainen.

– Tämä on neljäs perättäinen vuosi, kun törmäämme ongelmiin, joten ei tämä kovin hyvältä tunnu.

– Jatkoimme taistelua ja jatkamme sitä myös huomenna. Mutta annoimme seitsemän pistettä pois Elfyniin (Evans) nähden ja viisi pistettä Ottille (Tänak). Meiltä meni siis paljon pisteitä sivu suun, Neuville totesi.

Neuville kuittasi launtai-illalta kahdeksan MM-pistettä. Sunnuntaina jaossa on vielä maksimissaan 12 pistettä, joten Neuvillella on yhä saumat saada hyvät pisteet Keniasta.

– Huominen on haastava päivä. Meidän pitää vielä päästä maaliin, mutta tietenkin aiomme hyökätä, belgialaistähti suunnitteli.

Lue myös nämä

  • Uusimmat