Sebastien Ogierin eläköityminen jakaa mielipiteitä, Ott Tänakilta kimimäinen kuittaus – ”En välitä paskaakaan, mitä hän tekee”

Sebastien Ogier
Sebastien Ogier. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Jo uransa kahdeksatta maailmanmestaruutta hakeva Sebastien Ogier jää osa-aikaeläkkeelle MM-sarjasta kuluvan kauden jälkeen. 

Ogierin eläköityminen avaa oven mestaruuteen monelle eri kandidaatille. Viimeisen 16 vuoden aikana mestaruus on vain kerran lipsahtanut Ranskan ulkopuolelle, kun Ott Tänak juhli titteliä Toyotalla kaudella 2019. Sesongilla 2022 mestari ei ainakaan Ogier ole, ellei ranskalainen nyt vielä käännä kelkkaansa ja päätäkin ajaa täyttä vuotta.

– On selvää, että peli aukeaa, kun Seb jättää sarjan. Pitää katsoa aika pitkälle taaksepäin, kun viimeksi oli todella mielenkiintoinen MM-sarja, M-Sportin nokkamies Malcolm Wilson toteaa Dirtfishin sivuilla.

Wilsonin lähimuisti tosin hieman pettää, sillä varsinkin Ogierin M-Sportin (2017-18) vuosina sekä koronan supistamalla viime kaudella tittelin ratkeamista saatiin jännittää kalkkiviivoille saakka. Wilson kuitenkin kokee, että Ogierin vetäytyminen pienempään rooliin MM-sarjassa tuo hommaan lisää mielenkiintoa.

– Tietenkin rakastan katsoa, miten mestarimainen Sebastien työskentelee. Se on fantastista. Mutta Sebin jälkeen siellä on Elfyn (Evans) kolkuttelemassa ovella ja samalla ovella ovat myös Thierry (Neuville) ja Ott (Tänak).

– Jos Seb ajaa kuitenkin muutaman kisan ensi vuonna, hän tuo varmasti omalta osaltaan lisää jännitystä näytelmään. Uskon, että ensi vuosi tulee olemaan hieno kausi ja hyväksi tälle lajille, varsinkin kun myös uudet autot tulevat.

Ogieria vastaan lukuisia kertoja MM-pokaalista taistellut Neuville ei täysin allekirjoita M-Sportin nokkamiehen puheita.

– Tietenkin haluaisin hänen jatkavan. Me tarvitsemme häntä MM-sarjassa. Hän on todella kova kaveri voitettavaksi, mutta sitten kun hänet voittaa, se todella tuntuu voitolta, Neuville korostaa.

– En usko, että se (Ogierin eläköityminen) tekee sarjasta mielenkiintoisemman. Parhaiden pitäisi aina jatkaa ja Ogier on yksi parhaista. Nämä asiat eivät ole kuitenkaan kenenkään muun päätettävissä.

Ogierin mestaruusputken pari vuotta sitten katkaissut Tänak ei puolestaan juuri jaksa stressata Ogierin tekemisillä. Dirtfish-sivusto kysyi virolaisen mielipidettä, miten MM-sarjan mielenkiinnolle käy Ogierin eläköityessä. Tänakin vastaus toi mieleen formulatähti Kimi Räikkösen letkautukset.

– Rehellisesti sanottuna en välitä paskaakaan, mitä hän tekee, Tänak murjaisee.

Katso alapuolelta Belgian MM-rallin parhaat palat. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,385507″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat