Uransa ensimmäisen EM-voiton menettänyt tshekkikuski murtui täysin ulosajon jälkeen – päälle 5 000 euron sakot

Erik Cais
Erik Cais. Kuva: Jorge Cunha / DPPI
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Erik Cais oli erittäin lähellä ralliuransa ensimmäistä isoa voittoa Tshekin EM-rallissa sunnuntaina. Homma kuitenkin tyssäsi ulosajoon kisan viimeisellä erikoiskokeella.

22-vuotiaalla Caisilla oli tukeva 20 sekunnin etumatka toiseen tshekkikuljettajaan Jan Kopeckyyn ennen kilpailun päättänyttä Majovan erikoiskoetta, jolla oli mittaa 25 kilometriä. Cais ajoi kuitenkin ulos, ja unelma meni murskaksi.

Takaisku oli todella raju, ja Cais murtui lohduttomaan itkuun. Cais ja kartanlukija Jindriska Zakova olivat poissa tolaltaan ulosajon jälkeen, eivätkä suostuneet, että auto siirretään pois tieltä. Tämän myötä erikoiskoe piti keskeyttää. Kisan tuomaristo langetti tshekkikuskille 5000 euron sakot tapahtuneesta.

– Autolla numero kahdeksan oli ulosajo erikoiskokeella 15 ja se tukki tien. Autokunta ei totellut kisan järjestäjän ohjeita, jonka mukaan auto olisi pitänyt siirtää tieltä. Siksi pätkä piti keskeyttää, FIA:n tiedotteessa kerrotaan.

– Tällainen käytös ei ole suvaittavaa. He eivät hyväksyneet, että kukaan koskee autoon. Säännöt ovat hyvin selvät. Kilpailijoiden on noudatettava järjestäjien ohjeita. Ei ole väliä, onko ohjeet tarkkoja vai ei, mutta kisan johtajan ohjeita on aina noudatettava.

Caisin tiimi puolusteli kuskin ja kartturin ratkaisuja tunnekuohulla.

– Tiimin johtaja selitti, että kisaa johtanut kuski menetti kaiken. Sen takia kuski oli tunnekuohun vallassa. Tiimin päällikkö keskusteli tilanteessa kuljettajan kanssa puhelimessa. Hänen mukaan kuljettaja itki ja oli täysin tolaltaan. Tiimin johtajan mukaan kuski ei rikkonut sääntöjä tarkoituksella. Hän katuu tilannetta kovasti, tiedotteessa sanotaan.

Kotiseudullaan kilpaillut Cais ja kartturi Zakova ei loukkaantuneet tilanteessa.
Skodan konkarikuljettaja Kopecky kuittasi lopulta voiton 40,1 sekunnin erolla norjalaiseen Andreas Mikkelseniin.

Katso alapuolelta Caisin kohtalokas ulosajo.

Lue myös nämä