Brittitähti driftaili MM-rallissa ja heitti ilmoille villin ehdotuksen – ”Pitäisi tehdä pakolliseksi”

Gus Greensmithillä oli tapahtumarikas päivä Kroatian MM-rallissa lauantaina.
Gus Greensmith
Gus Greensmith. Kuva: Pentti-Oskari Ilmonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Greensmith taistelee WRC2-luokan mestaruudesta tällä kaudella, mutta Kroatia ei ole hänelle niin sanottu pistekilpailu. Skodalla kilpaileva brittitähti on Rally2-autojen luokan tuloksissa neljäntenä ennen päätöspäivää.

Lauantain pätkillä Greensmith kärsi rengasrikon, jos toisenkin.

– Päivä meni meiltä hyvin. Tai itse asiassa ei, se oli paska, Greensmith naureskeli Rallit.fille.

Ensin Greensmithille tuli yksi hidas rengasrikko. Ja sitten toinen.

– Sen jälkeen meidän piti laittaa toinenkin sadekelin rengas taakse, Skoda-kuski kertasi.

Aamupäivän kolmannella erikoiskokeella Greensmithillä oli lopulta täysin väärä rengasvalinta autossaan, sillä tie oli kuiva. Mutta britti otti siitä kaiken ilon irti ja driftaili hienoissa sivuluisuissa läpi mutkien.

– Se oli hauskaa ja helppoa kuin mikä! Vetelin vain käsijarrusta ja tein isoja driftejä. Se oli mukavaa, Greensmith myhäili.

Greensmith heitti samaan hengenvetoon villin idean ilmoille.

– Mielestäni jokaisessa rallissa kaikille pitäisi tehdä pakolliseksi, että parille pätkälle pistetään sadekelin renkaat taakse. Se näytti niin makealle!

Vaikka Greensmith ei kilpaile WRC2-luokan pisteistä Kroatiassa, hän haluaa tosissaan haastaa suomalaiskuljettaja Sami Pajarin Rally2-autojen luokan kolmossijasta kilpailun päätöspäivänä sunnuntaina. Parivaljakon välinen ero on 14,8 sekuntia ennen neljää viimeistä erikoiskoetta.

– Viime vuonna löin hänet 14 sekunnilla Power Stagen ensimmäisellä vedolla. Tiedän tarkalleen, kuinka nopea olin silloin täällä, Greensmith velmuili.

– Yritämme taistella häntä vastaan, mutta Sami on varmasti parantanut. Joten katsotaan, mitä tapahtuu.

Greensmithin ulkomuistista latelemat tilastot pitävät muuten kutinsa. Viime vuonna hän peittosi Pajarin kyseisellä erikoiskokeella 14,1 sekunnilla.

Lue myös nämä