Kalle Rovanperä teki lupauksen ja sai raikuvat suosionosoitukset

Kalle Rovanperä ei ole vielä julkisesti paljastanut, mitkä MM-rallit kuuluvat hänen ohjelmaansa kaudella 2024.
Jari-Matti Latvala, Jonne Halttunen, Kalle Rovanperä ja Jyväskylän kaupunginjohtaja Timo Koivisto
Jari-Matti Latvala (vas.), Jonne Halttunen, Kalle Rovanperä ja Jyväskylän kaupunginjohtaja Timo Koivisto. Kuva: Pentti-Oskari Ilmonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan mestarikuljettaja ajaa ensi vuonna vain osan kisoista. Se on varmaa, ettei Rovanperä ole mukana kauden avaavassa Monte Carlon rallissa. Oletettavaa on, että suomalaistähti kilpailee sen sijaan helmikuisessa Ruotsin rallissa, vaikkakaan hän ei ole sitäkään täysin vahvistanut.

Lue lisää: Kalle Rovanperä palasi konttorille – suomalaismestari veti mystistä linjaa

Torstai-iltana Rovanperän ja kartanlukija Jonne Halttusen mestaruutta juhlistettiin Jyväskylässä. Rovanperä teki kotiyleisön edessä lupauksen siitä, että hänet nähdään Suomen MM-rallissa ensi vuonna.

– Kyllä mä sen verran voin sanoa, että se on totta kai suunnitelma. Kyllähän me tänne halutaan tulla ajamaan, Rovanperä lausui ja sai raikuvat suosionosoitukset yleisöltä.

Katso alta video Rovanperän mestaruusjuhlista. Juttu jatkuu videon alla.

Rovanperällä on jo taskussaan kaksi rallin maailmanmestaruutta, mutta kotikilpailuaan ”Jyskälää” hän ei ole koskaan valloittanut. Viime elokuussa Rovanperä oli loistavassa vauhdissa kotikisassaan, mutta hän kaatoi autonsa kärkipaikalta ja joutui keskeyttämään.

Vauhdikkaan sorakisan voitto olisi loistava lisäys Rovanperän ansioluetteloon, mutta tähtikuskille se olisi meriitti muiden rinnalla.

– Itselle se ei ole ollut henkilökohtaisesti mikään tärkein asia. Haluan voittaa jokaisen kisan, johon starttaan, Rovanperä tuumi.

– Mutta nyt kun on kaksi mestaruutta ja hyviä tuloksia muualta, niin totta kai sitä pitäisi kotonakin joskus voittaa. Se on seuraava tavoite, hän lisäsi.

Lisäksi Rovanperän suunnitelmissa on päästä jatkossakin juhlistamaan mestaruutta kotikaupungissaan.

– Toivottavasti nähdään näissä merkeissä vielä joskus toistenkin. Ehkä ei ensi vuonna, mutta toivottavasti sen jälkeen.

Lue myös nämä

  • Uusimmat