Sebastien Ogier tyrmäsi rallin MM-sarjan kohu-uudistuksen totaalisesti

Toyotan Sebastien Ogier voitti sunnuntaina päättyneen Kroatian MM-rallin.
Sebastien Ogier
Sebastien Ogier juhli Kroatiassa 100. palkintosijaansa. Kuva: Toyota GAZOO Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ogier nousi rallin kärkeen sunnuntaina, kun sekä Hyundain Thierry Neuville että ranskalaisen tallikaveri Elfyn Evans tekivät ajovirheen.

Voitto oli Ogierille kauden 2024 ensimmäinen ja samalla hän sai myös komean merkkipaalun täyteen. Palkintosija oli ranskalaisen upean uran sadas MM-sarjassa.

– Kun aloitat urasi, niin unelmoit tietysti sellaisesta ja unelmoit voittamisesta, mutta et voi koskaan olla siitä varma, Ogier sanoi huimasta saavutuksestaan.

– Minä olen pystynyt saavuttamaan sen urallani aika monta kertaa nyt, Ogier jatkoi.

Ogier on voittanut rallin maailmanmestaruuden kahdeksan kertaa. Voittamisesta tuli jossain vaiheessa ranskalaiselle jopa liiankin rutiinin omaista.

– Jossain kohtaa urallani tuli vaihe, että en arvostanut sitä riittävästi, koska siitä tuli niin arkipäiväistä ja normaalia. Mutta mitä vanhemmaksi olen tullut, niin sitä on oppinut juhlimaan enemmän ja arvostamaan sitä enemmän, sillä kilpailu on tosi kovaa, Ogier myönsi.

Seuraavaksi rallin MM-sarja jatkuu toukokuussa Portugalin sorateillä. Puolikkaan kauden ajava Ogier on myös Portugalissa mukana.

– Portugali on maa, mistä minulla on paljon hyviä muistoja. Ainakin pohjoisen osalta, etelästä ehkä hieman vähemmän. Joka tapauksessa odotan sitä rallia ja sen tunnelmaa jo innolla, Ogier sanoi.

Puolikkaan kauden ajavilla kuskeilla on se etu, että lähtöpaikka on yleensä varsin hyvä. Lähtöpaikalla on etenkin soraralleissa valtavan suuri merkitys.

– Lähtöpaikan pitäisi olla siellä hyvä ja toivon mukaan hyödymme siitä, mutta tässä kohtaa on vielä liian aikaista puhua siitä. Haluan nyt vain nauttia tästä hyvästä voitosta, Ogier sanoi.

Ogier nappasi voitostaan 21 MM-pistettä eli eniten kaikista kuljettajista. Neljänneksi yleiskilpailussa sijoittunut Ott Tänak otti vain yhden pisteen vähemmän. Ranskalaisella oli selvä mielipide asiasta.

– Onneksi minä en aja tänä vuonna mestaruudesta, sillä tämä homma on tosi pahasti pielessä. Me kaikki saimme käytännössä nyt samat pisteet. Ei tätä kukaan ymmärrä. Jatkossa voisimme antaa vaikka kaikille yhden pisteen, jos tämä jatkuu näin. Minä olen onnekas, kun en aja mestaruudesta, mutta tiimille tämä on sääli, kun he eivät saa niin paljoa pisteitä kuin heidän pitäisi saada, Ogier latasi.

Lue myös nämä

  • Uusimmat