Jari-Matti Latvala yllättyi sunnuntaiaamuna – ”Sitten iski se harmitus”

Toyotan Sebastien Ogier nappasi voiton sunnuntaina päättyneestä Kroatian MM-rallista.
Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Pentti-Oskari Ilmonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kroatian viikonloppu oli totuttuun tyyliin hyvin onnistunut Toyotalle. Elfyn Evans tuli toiseksi ja varmisti japanilaisvalmistajalle rallista komean kaksoisvoiton.

Ralli oli pitkään harvinaisen tasainen asvalttikilpailuksi. Hyundain Thierry Neuville ja Evans leikkivät koko lauantain melkoista kissa-hiiri-leikkiä ja kunnon eroja saatiin aikaiseksi vasta sunnuntaina.

Sunnuntaina sekä Evans että Neuville tekivät virheen ja putosivat Ogierin kyydistä.

– Kilpailuhan oli kovaa ja taistelu oli kovaa. Ja silloin kun taistellaan näin kovasti ja olosuhteet ovat näin haastavat, niin jossain vaiheessa niitä virheitä vain tulee, Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala summasi.

– Tänä aamuna tilanne oli sitten juuri se. Tilanne alkoi menemään aika kireäksi, kun Evans alkoi lähentymään Neuvillea. Sitten rupesi tapahtumaan ja molemmat ajoivat ulos. Sieltä nousi sitten takaa mestarin kokemuksella Ogier voittoon, Latvala jatkoi.

– Harmillinen juttu sekä Evansin että Neuvillen kannalta, mutta se oli yllätys, ettei mitään tapahtunut jo aiemmin, kun kilpailu oli niin kovaa. Tänään sitten liukkaus pääsi vähän yllättämään.

Rallin dramaattisimmat vaiheet nähtiin jo heti aamun toisella pätkällä, kun sekä Evans että Neuville sortuivat virheeseen.

– Olin katsomassa sitä pätkää. Näin, että Evansin auton puskuri on vähän rikki ja sitten iski se harmitus, että siihen se nyt meni. Se oli sitten yllätys, että Neuville tuli kanssa sen 15 sekuntia perässä ja rupesin miettimään, että mitähän siellä on tapahtunut. Se oli aika yllätys kyllä, että molemmat olivat käyneet ulkona, Latvala kertasi aamun dramaattisia tapahtumia.

– Ralli on raakaa ja rehellistä. Lopussa se sitten näkyi ja tosi paljon draamaa tuli tähän viimeiseen päivään.

Viimeinen päivä tarjosi draaman lisäksi myös positiivisia yllätyksiä ainakin Toyota-leiriin. Takamoto Katsuta oli ”supersunnuntain” nopein kuljettaja.

– Tosi hieno juttu Takamotolle. Hän aloitti tämän rallin aika varovasti. Alku ei mennyt häneltä mitenkään kauhean hyvin ja oli vähän takkuista menoa. Mutta vauhti nousi koko ajan ja sitten tuli vielä ihan huippu tästä viimeisestä päivästä. Olen tosi iloinen Katsutan puolesta, Latvala hehkutti.

Lue myös nämä