Sebastien Ogier saamassa apua taivaalta – ”En halua miettiä sitä liikaa”

Sebastien Ogier
Sebastien Ogier. Kuva: M-Sport Ford
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin viisinkertainen maailmamestari Sebastien Ogier toivoo, että seuraavien 24 tunnin sääennuste pitää paikkansa.

Ogier starttaa MM-pistejohtajana kauden päättävään Australian MM-ralliin, joka käynnistyy myöhään torstai-iltana Suomen aikaa. Ogierin etumatka Hyundain Thierry Neuvilleen on vain kolme pistettä, ja myös Toyotan Ott Tänakilla on yhä teoreettiset mahdollisuudet tämän kauden mestaruuteen.

Ogierin haasteena ovat etenkin perjantain erikoiskokeet, jotka hän joutuu ajamaan ensimmäisenä läpi. Coffs Harbourin ympäristöön on kuitenkin luvattu sadekuuroja, jotka helpottaisivat huomattavasti Ford-kuljettajan urakkaa.

– Jos vettä sataa paljon, olosuhteet ovat todella haastavat pidon vaihdellessa paljon. Mutta mielestäni se olisi parempi tilanne kaikille – kuivalla kelillä kärkikuljettaja kärsii, Ogier kertoi testierikoiskokeen jälkeen.

– Vaikka säästä on puhuttu, en halua miettiä sitä liikaa. Tiedän, kuinka paljon sääolosuhteet voivat muuttua täällä, mutta en halua ajatella sitä ennen kuin näen sen omin silmin.

Perjantain ohjelmassa on kahdeksan erikoiskoetta, joiden merkitystä Ogier korosti koko mestaruuskamppailun kannalta.

– Lauantaina tieolosuhteet ovat vieläkin huonommat, koska irtosoraa on enemmän. On tärkeää olla nopea perjantaina, jotta saa paremman lähtöpaikan lauantain erikoiskokeille, Ogier sanoi.

Ogier rykäisi pohja-ajan Australian MM-rallin testierikoiskokeella torstaiaamuna. Kilpailun ensimmäinen erikoiskoe on ohjelmassa torstai-iltana kello 23.03 Suomen aikaa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat