Jari-Matti Latvala yrittää sekoittaa mestaruustaistoa – ”Taistelu on taatusti rajua”

Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarja päättyy viikonloppuna ajettavaan Australian MM-ralliin. Toyotan suomalaiskonkari Jari-Matti Latvala povaa tiukkaa kamppailua palkintosijoista.

Mestaruudesta kamppailevat Sebastien Ogier, Thierry Neuville ja Ott Tänak menevät varmasti hurjaa kyytiä, mutta Latvala haluaa sekoittaa mestaruustaistelua. Tänakilla on vielä teoreettinen sauma MM-titteliin, joten suomalaisen olisi tärkeää kiilata virolaisen kilpakumppaneiden eteen.

– Ei tästä helppo kisa ole luvassa. Molemmat mestaruustaistot ovat auki, joten taistelu on taatusti rajua palkintosijoista, Latvala totesi kisan aattona.

– Tavoitteeni on ajaa puhdas kisa. Jos pystyn ajamaan samaa vauhtia kuin edellisissä kisoissa, niin olen varmasti korkealla tuloksissa. Itseluottamus on ainakin kunnossa.

Toyota Gazoo Racing taistelee tallimestaruudesta. Japanilaisvalmistajan etumatka ennen päätösrallia on 12 pistettä Hyundaihin nähden. Latvalan on pakko miettiä tallipisteitä, vaikka polte olisi ajaa voitosta.

– Tarvitsemme ainakin kaksi autoa viiden joukkoon. Se on tiimin tavoite ja me todella halutaan se tallimestaruus. Pakko meidän on vähän tutkailla myös Hyundain vauhtia, tuurilainen sanoi.

Torstain testierikoiskokeella Latvala oli seitsemänneksi nopein 1,1 sekuntia nopeimmasta ajasta vastannutta Ogieria perässä.

– Shakedown meni hyvin. Tein pieniä muutoksia autoon ensimmäisen vedon jälkeen. Säädöt eivät menneet ihan optimaaliin suuntaan. Tulimme takaisin huoltoon ja säädimme autoa vähän lisää. Viimeisellä vedolla tuntui jo tosi hyvältä. Tein itse siellä pienen virheen neulansilmämutkassa, Latvala summasi.

Australian MM-ralli starttaa myöhään torstai-iltana Suomen aikaa.

Lue myös nämä