Sebastien Ogier into piukeana kotikisaan – ”Kisan avauspätkä suurin haaste koko rallissa”

Sebastien Ogier ja Julien Ingrassia
Sebastien Ogier (oik.) ja Julien Ingrassia ovat viisinkertaisia maailmanmestareita. Kuva: Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarja mallia 2018 starttaa torstai-iltana Monte Carlosta. M-Sport Fordin tallissa ajava puolustava mestari Sebastien Ogier puolustaa myös viime kauden voittoaan Montesta. Luonnollisesti ranskalainen on innoissaan kotikisansa kynnyksellä. 

– Aloitamme kauden rallilla, joka on minulle ollut aina todellinen kauden kohokohta. Se on kotikisani ja haluan aina antaa siellä kaikkeni mahdollisimman kovan tuloksen eteen, Ogier sanailee M-Sport Fordin tiedotteessa.

– Aloitimme jotain upeaa tässä tallissa viime kaudella ja sitä yritämme jatkaa tänä vuonna. Töitä on kuitenkin tehtävä hurjasti, sillä kilpailu tulee olemaan äärimmäisen kovaa. Jokaisella tiimillä on sekä voittava kuski että voittava auto, joten meidän on oltava hereillä heti alusta asti, ranskalaismestari jatkaa.

Monte Carlo alkaa torstaina huimalla Sisteronin erikoiskokeella, joka ajetaan pimeässä ja myös päinvastaiseen suuntaan kuin aiemmin. Mittaa pätkällä oli liki 37 kilometriä ja ainakin alkupuoli on lumen sekä jään peitossa. Torstaina myöhään ajetaan myös reipas 25-kilometrinen Brezziers.

– Kisa alkaa pätkällä, joka on ehkä suurin haaste koko rallissa. Sen kovemmaksi ralli ei paljoa mene, mutta sellainen Monte on. Se on aina iso haaste ja tänä vuonna heti avaus-ek:sta lähtien, Ogier huokaa.

– Monte on aina vähän lottoa ja se voi mennä miten vaan. Olemme kuitenkin erittäin valmiita aloittamaan kausi. Haluamme aloittaa vuoden hyvällä sijoituksella, joten kaikki lyödään likoon, tiimikaveri Elfyn Evans säestää.

Lue myös nämä

  • Uusimmat