Sebastien Ogier: ”Paska lentää joskus tuulettimeen”

Toyotan Sebastien Ogier jäi katkeralla tavalla toiseksi Sardinian MM-rallissa.
Sebastien Ogier
Sebastien Ogier. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ogier dominoi kilpailua lähes alusta loppuun, mutta Power Stagella ranskalainen kärsi rengasrikon ja taipui sitä myöten toiseksi. Hyundain Ott Tänak voitti rallin 0,2 sekunnin erolla.

– Ei tässä ole hirveästi mitään tarinaa kerrottavana, Ogier summasi rallin jälkeen.

– Tällaista moottoriurheilu joskus vain on ja paska lentää tuulettimeen. Vähintään sen voin sanoa, että en olisi voinut tehdä oikein mitään eri tavalla, Ogier jatkoi.

Sardinian MM-rallin erikoiskokeet tarjosivat erittäin rajuja olosuhteita ja sama tilanne oli myös rallin päättävällä Power Stagella.

– Pätkä oli huonommassa kunnossa kuin aiemmin ja meillä oli kädet täynnä pysyäksemme johdossa. Tiesimme kyllä, että tämä viimeinen pätkä ei sovi autollemme niin hyvin. Valitettavasti meille tuli rengasrikko kolme kilometriä ennen maalia, Ogier sanoi.

Ilman rengasrikkoa ranskalainen olisi todennäköisesti napannut Välimeren saarelta kauden kolmannen voittonsa, mutta nyt se jäi haaveeksi.

Vain kerran aiemmin rallin MM-sarjassa voitto on ratkennut yhtä pienellä marginaalilla. Tämä tapahtui Jordaniassa vuonna 2011. Silloin onni oli Ogierin puolella ja nykyinen Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala koki silloin ranskalaisen kohtalon.

Ogier oli tietysti pettynyt, mutta maailmassa on muutakin ja paljon tärkeämpiä asioita.

– Rengasrikko maksoi meille tällä kertaa voiton, mutta se pitää vain hyväksyä. Tämä on tietysti vaikeaa, mutta eihän tämä nyt mikään maailmanloppu kuitenkaan ole. Elämässä on paljon pahempiakin asioita kuin tämä. Ajatukseni ovat tällä hetkellä Ari Vatasen ja hänen perheensä luona. Tuollainen on ikävin asia, mitä voi tapahtua elämässä, Ogier sanoi viitaten entiseen manageriinsa Kim Vataseen.

Ari Vatasen poika Kim Vatanen menehtyi aiemmin tällä viikolla nopeasti edenneeseen syöpään. Hän oli kuolleessaan vain 51-vuotias.

Lue myös nämä