Jari-Matti Latvala pettyi rankasti – ”En edes yritä peittää sitä”

Jari-Matti Latvalan johtama Toyota ei saanut kunnon onnistumista Sardinian MM-rallista, joka päättyi sunnuntaina.
Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota GAZOO Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan Sebastien Ogier oli kiinni kilpailun voitossa ennen viimeistä erikoiskoetta. Ranskalainen kärsi kuitenkin rengasrikon Power Stagella, ja näin Hyundain Ott Tänak nousi rallin voittajaksi niukalla 0,2 sekunnin marginaalilla.

Sinänsä voiton menettämisellä ei ollut merkitystä, sillä ykköspaikasta ei enää palkita erikseen. Nykyään isoimmat pisteet jaetaan lauantai-illan tilanteen perusteella, ja sunnuntaina puolestaan kisataan päiväkohtaisista pisteistä sekä Power Stagen lisäpisteistä.

Toyota ei pystynyt vastaamaan Hyundain Tänakille ja Thierry Neuvillelle sunnuntaina. Näin Hyundai repi valmistajien MM-sarjassa yhdeksän pistettä lisää kaulaa Toyotaan.

– Kova pettymys on päällä, siitä ei pääse mihinkään. En edes yritä peittää sitä. Varmasti ottaa vähän aikaa, että tämän saa sulateltua, Toyotan tallipäällikkö Latvala surkutteli.

– Jos katsotaan kokonaisuutta, Ogierin tappio ei ratkaissut pisteiden valossa mitään. Sillä ei ollut merkitystä, oliko hän ensimmäinen vai toinen. Powerilla menetimme toki pisteitä, kun häneltä lähti rengas vanteelta. Se on kaikista harmillisin homma.

Katso rallin MM-sarjan pistetilanteet kokonaisuudessaan täältä.

Hyundai on ottanut jo kahdessa perättäisessä kilpailussa kunnon niskalenkin Toyotasta nimenomaan kilpailun päätöspäivänä. Edellinen kilpailu Portugalissa noudatteli tismalleen samaa kaavaa: Neuville ja Tänak dominoivat ja toivat jättipotin tiimilleen.

– Hyundai on ollut vahva ja se tuo meille lisää painetta jatkoa ajatellen. Meidän pitää pystyä vastaamaan siihen. Meidän on oltava parempia Puolassa, Latvala viittasi seuraavaan osakilpailuun.

Portugalin ja Sardinian teknisten kisojen jälkeen MM-sarja siirtyy nopeiden sorarallien putkeen. Kesän aikana pisteistä kamppaillaan Puolassa, Latviassa ja Suomessa.

Latvala luottaa siihen, että seuraavissa kisoissa Toyotalle on enemmän menestystä tarjolla.

– Sardinia ei ole koskaan ollut meille paras kilpailu. Viimeisten viiden vuoden aikana tämä on aina ollut Hyundain kisa. Tänä viikonloppuna kuitenkin nähtiin, että autossamme on kapasiteettia ajaa myös tällaisissa kisoissa.

– Nopeat kisat ovat aina sopineet paremmin sekä kuljettajillemme että autollemme. Pitää kuitenkin muistaa, että myös Tänak on ollut vahva nopeissa kisoissa. Saamme laittaa parasta peliin, jos meinaamme pärjätä. Ja niin meidän täytyy tehdä, emme voi antaa periksi, Latvala alleviivasi.

Seuraavaksi ajettava Puolan MM-ralli on ohjelmassa kesäkuun lopussa.

Lue myös nämä