Ott Tänakilta tyly muistutus historiallisesta voitosta huolimatta

Hyundain Ott Tänak nousi MM-rallin voittajaksi Sardiniassa päätöserikoiskokeella.
Sebastien Ogier ja Ott Tänak
Sebastien Ogier ja Ott Tänak. Kuva: Vincent Thuillier/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Virolainen nappasi ykköstilan Välimeren saarelta niukalla 0,2 sekunnin erolla ennen Toyotan Sebastien Ogieria, joka kärsi viimeisellä erikoiskokeella rengasrikon. Tänak oli kokenut saman tilanteen viisi vuotta aiemmin juurikin Sardiniassa ja täsmälleen samalla erikoiskokeella.

– Minulla oli sama tilanne muutama vuosi sitten, kun voitto oli jo takataskussa, mutta menetin sen tuolla samalla pätkällä. Vaikka olen pahoillani Sebin puolesta, niin ehkä tämä oli jonkinlainen korvaus siitä, Tänak naureskeli.

Sen verran vuoden 2019 maailmanmestari kuitenkin myönsi, että voiton menettäminen historiallisen pienellä marginaalilla on rankkaa.

– Me emme saaneet mitään voitosta. Vain pelkkiä tilastoja ja toki hyvää fiilistä. Totta kai fiilis on hyvä, siitä ei pääse mihinkään. Samalla olen hyvin pahoillani Sebin puolesta. On julmaa menettää voitto tuolla tavalla, Tänak summasi.

– Nykyisellä systeemillä tästä ei tullut muuta kuin hyvää tunnetta. Pisteitä emme saaneet yhtään enemmän.

Voittonsa ja hyvän sunnuntain pistepotin myötä Tänak nousi MM-sarjassa jaetulle kakkostilalle Toyotan Elfyn Evansin kanssa. Sarjaa johtava Tänakin tallikaveri Thierry Neuville on 18 pisteen päässä.

– Viimeiset pari rallia ovat olleet oikeasti positiivisia. Olemme saaneet hyvin pisteitä itsellemme sekä valmistajien sarjaan. Katsotaan, mitä tulevaisuus tuo. Nyt on nopeita ralleja luvassa, joten fiiliksenkin pitäisi olla tapissa, Tänak mietti.

– Olemme kuitenkin pelissä mukana. Normaalisti nautin nopeista soraralleista ja niitä on nyt luvassa.

Katso rallin MM-sarjan pistetilanteet kokonaisuudessaan täältä.

Lue myös nämä