Sebastien Ogier nousi voittotaisteluun – teki tärkeän huomion tulevasta

Toyotan multimestari Sebastien Ogier piristyi hankalan alun jälkeen voittokamppailuun Kroatian MM-rallissa perjantaina.
Sebastien Ogier ja etuautoa ajava Stephane Lefebvre
Sebastien Ogier ja etuautoa ajava Stephane Lefebvre. Kuva: Toyota GAZOO Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ennen lauantain erikoiskokeita Ogier on kisassa kolmantena vain 6,6 sekuntia kärkikaksikkoa perässä. Kisan jaettua johtopaikkaa pitävät hallussaan Ogierin tallikaveri Elfyn Evans sekä Hyundain Thierry Neuville.

Aamulla Ogier kärsi lähtöpaikastaan ja kenties myös pitkä ajotauko näkyi suorituksissa. Iltapäivällä ranskalainen piristyi ja iski hurjan ajan tauluun päivän päätöspätkällä. Ogier oli lähes kymmenen sekuntia muita nopeampi.

– En tiedä, mitä tapahtui, mutta se pätkä oli tosi positiivinen meidän kannaltamme. Nousimme sen myötä takaisin taisteluun mukaan. Tietenkin siitä tuli hyvä fiilis, Ogier sanoi.

– En rehellisesti sanottuna tiedä, mitä tapahtui, koska en tehnyt mitään eri tavalla kuin aiemmin. Puskin todella kovaa koko päivän. Olen tyytyväinen ajamiseeni ja autooni.

Ogierin mukaan isoin ero aiemmin päivällä tuli juurikin lähtöpaikasta.

– Fiilis oli koko ajan hyvä ja oli hauskaa ajaa. Tiesimme, että lähtöpaikkamme tulee maksamaan meille aikaa. Niin myös kävi joillain pätkillä aamulla ja iltapäivällä ikävä kyllä oli jälleen huonoa onnea sään vuoksi.

Lauantain pätkille on ennustettu vesisadetta, mikä lisää haastetta entisestään.

– Luulen, että huomenna alkaa ihan uusi ralli. Tänään ei ollut helppoa, mutta huomenna on varmasti vielä vaikeampaa, Ogier mietti.

– Sellaista ralli on. Pitää jatkuvasti sopeutua uusiin olosuhteisiin ja elementteihin. Se ei koskaan ole helppoa, sillä emme valmistautuneet kisaan tällaisissa olosuhteissa. Testasimme 30 asteen lämmössä ja auringossa. Huomenna taas on kylmää ja tosi märkää sekä pito olematon, Ogier summasi.

Selvää on, että myös auton säätöjen kanssa pitää olla tarkkana, kun olosuhde muuttuu radikaalisti.

– Varmasti säätöjen suhteen pitää vähän tehdä jumppaa. Se ei ole kuitenkaan ikinä helppoa, kun testikokemusta ei ole.

Lue myös nämä