Jari-Matti Latvala tunnusti tosiasian multimestarista – ”Ikä alkaa näkyä”

Kroatian MM-ralli starttasi perjantaina äärimmäisen tasaisissa merkeissä.
Sebastien Ogier ja Jari-Matti Latvala
Sebastien Ogier ja Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kahdeksan erikoiskokeen jälkeen Hyundain Thierry Neuville ja Toyotan Elfyn Evans ovat tasa-ajalla kisan johdossa. Kahdeksankertainen maailmanmestari Sebastien Ogier vaanii kuitenkin vain 6,6 sekunnin päässä.

Ogier oli varsinkin aamulla kaukana kärkivauhdista, joskin myös lähtöpaikka oli kehno likaisella asvaltilla. Iltapäivällä mies piristyi ja nousi voittokamppailuun.

– Sebistä pitää sen verran sanoa, että kun on pitkä tauko ralleista, niin alku on vähän tahmeaa. Se hakee sitä tuntumaa ja sitten se lähtee menemään. On hyvä juttu, että hän sain vauhdin päälle, Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala sanoi Rallit.fille.

– Kyllä se varmaan ikäkin vähän näkyy ja pitkän tauot ajamisesta.

Neuville aloitti päivän vahvasti ja karkasi Toyota-kuskeilta. Rengasrikko iltapäivällä kuitenkin tasoitti tilannetta.

– Aamu näytti vähän pahalta ja mietin, että miten tämä päivä oikein tulee menemään. Neuvillen aloitus oli niin vahva. Kokonaisuutena pojat paransivat vauhtiaan, Latvala mietti.

Lauantaina ajetaan kahdeksan erikoiskoetta. Päivälle on luvattu vesisadetta, mikä lisää kisan haastavuutta rutkasti.

– Kaikki haluavat tällä hetkellä voittaa. Erot voivat kasvaa äkkiä suuriksi, jos vettä tulee. Sanotaanko näin, että riskit kasvavat ja virheiden mahdollisuus kasvaa myös. Todella toivon, että meidän automme pysyvät tiellä huomenna, Latvala summasi.

– Se pitää muistaa, että kun mennään vaikeisiin olosuhteisiin, niin virheitä tahtoo vain sattua. Se pitää vain hyväksyä. Toivotaan, ettei keli ole ihan mahdoton.

Lue myös nämä