Sebastien Ogier myhäili tyytyväisenä – ”Thierry ja Ott tekivät virheitä”

Sebastien Ogier ja Thierry Neuville. Kuva: M-Sport Ford World Rally Team
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

M-Sport Fordilla viimeistä kisaansa ajava ranskalaistähti Sebastien Ogier otti ison harppauksen kohti kuudetta perättäistä maailmanmestaruutta perjantaina Australian MM-rallissa.

Ogier joutui auraamaan tietä kahdeksalla erikoiskokeella, mutta selvitti päivän ilman ongelmia. Ensi kaudeksi Citroenille vaihtava Ogier on kauden päätösrallissa avauspäivän jälkeen seitsemäntenä. Eroa kärkeen on jo liki 40 sekuntia, mutta pahin uhkaaja Hyundain Thierry Neuville on tuloksista vasta kymmenentenä.

– Päivä oli aika raskas ja myös tosi turhauttava. Kun on ensimmäisenä tiellä, niin sitä ei vaan voi ajaa niin kovaa kuin haluaisi. Iltapäivällä meni jo vähän paremmin, Ogier sanaili ajopäivän päätteeksi.

– Loppujen lopuksi päivä oli kuitenkin meille hyvä. Tilanne näyttää ihan kivalta MM-sarjan osalta. Thierry ja Ott (Tänak) tekivät virheitä, mutta me emme. Siihen voimme olla tyytyväisiä.

Ogier on jo vuosien ajan manannut ajamista ensimmäisenä autona. MM-sarjaaa johtava kuljettaja lähtee jokaiseen kisaan ensimmäisenä autona tielle.

– Oli aika katastrofi olla ensimmäisenä tiellä, mutta niin se vain menee. Tyhmät säännöt ja niistä on seurauksena tyhmiä juttuja, Ogier puhisi.

M-Sportin tallipomo Malcolm Wilson tiputti perjantaina Teemu Sunisen ja Elfyn Evansin Ogierin taakse, jotta ranskalainen saa paremman lähtöpaikan lauantaina. Wilson vahvisti jo ennen kisaa, että talli ei enää haikaile tiimimestaruutta, vaan laittaa kaiken likoon Ogierin kuudennen mestaruuden eteen.

– On outoa sanoa, että päivä oli hyvä, kun kuskimme ovat seitsemäntenä, kahdeksantena ja yhdeksäntenä. Niin se kuitenkin on kuskien ja kartturien MM-taiston kannalta. Se oli ja on meidän päätavoite tänä viikonloppuna, Wilson totesi.

– Toinen mestaruus putkeen on meidän tavoite, mutta tämä taistelu on kaikkea muuta kuin ohitse. Vielä on kaksi pitkää ajopäivää jäljellä.

MM-taulukossa kolmantena oleva Toyotan Tänak on viidentenä. Tänak on Ogieria 23 pistettä perässä, joten virolaisen on pakko voittaa Australiassa.

Lue myös nämä