Citroen-kuljettajat yllättivät Australiassa kaksoisjohdolla – ”Yritys palkitaan!”

Mads Östberg. Kuva: Citroen Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Citroenin Mads Östberg ja Craig Breen pitävät yllättäen hallussaan kahta kärkisijaa Australian MM-rallissa ensimmäisen ajopäivän jälkeen.

Ranskalaistiimi vaelteli pitkään varjojen mailla, mutta heinäkuussa Suomen MM-rallissa kurssi kääntyi kohti valoisampaa tulevaisuutta. C3 WRC oli vihdoin saatu kilpailukykyiseksi, josta osoituksena Östbergin toinen sija Jyväskylässä.

Katalonian asvaltilla lokakuussa konkari Sebastien Loeb juhli Citroenilla voittoa, ja myös Australian soralla C3 WRC on nopea. Toki sekä Östberg että Breen hyötyivät paljon lähtöpaikastaan perjantaina.

– Minulla oli hyvä fiilis heti alusta asti. Auto toimi hyvin, mutta on pakko myöntää, että myös lähtöpaikasta oli etua. Me käytimme sen optimaalisesti hyväksi, Östberg mietiskeli perjantain ajopäivän jälkeen.

– Olen ajanut ihan samalla tavalla kuin aiemmin, mutta nyt kun homma toimii, niin myös kello tykkää. Yritys palkitaan ja se on upeaa!

Citroen-kuskit pääsevät parhailta lähtöpaikoilta matkaan myös lauantaina, joten kaiken pitäisi olla kunnossa. Östberg myös sanoi onnistuneensa optimaalisesti rengasvalinnoissa.

– Ne osuivat nappiin. Pystyin säästämään pehmeitä renkaita loppukisan varalle ja se on todella tärkeä juttu. Minulla on niitä varmasti eniten nyt jäljellä.

Pieni riski Citroenille on kuitenkin Coffs Harbourin alueelle ennustettu sade lauantaiksi. Silloin tien auraaminen ei merkitse niin paljon, eivätkä Östberg ja Breen hyödy lähtöpaikoistaan.

– Tämä oli meille täydellinen päivä. Jatkoimme siitä, mihin jäimme Espanjassa. Tilanne vaikuttaa hyvältä loppurallia ajatellen. Nyt pitää vain toivoa, ettei sade sotke meidän suunnitelmia liikaa, tallipomo Pierre Budar totesi.

Lue myös nämä