Lipesikö mestaruus jälleen Thierry Neuvillelta? – ”Emme voi menettää toivoa”

Thierry Neuville, Kuva: Fabien Dufour/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundain Thierry Neuville yritti pysytellä positiivisena, vaikka belgialainen tippui kauas kärjestä Australian rallin avauspäivänä.

Neuville koki perjantaina rengasrikon ja sammutti kertaalleen risteyksessä moottorin. Maailmanmestaruudesta taisteleva Neuville on rallissa vasta kymmenentenä yli minuutin päässä kärjestä.

– Meillä oli huonoa onnea siinä tilanteessa. Kaikki sujui siihen asti hyvin ja suunnitelman mukaan. Hypyssä rengas lähti vanteelta ja se vaikeutti tietenkin ajamista. Tein sen takia virheen myös yhdessä risteyksessä, Neuville selvitti.

– Me emme voi menettää toivoa tapahtumista huolimatta. Vasta ensimmäinen ajopäivä on takana ja vaikka meidän mestaruusmahdollisuudet heikkenivät, niin ei voi koskaan tietää, mitä tulee tapahtumaan.

Fordin Sebastien Ogier on MM-sarjan kärjessä kolmen pisteen turvin. Tietä aurannut Ogier on seitsemäntenä yli puolen minuutin päässä Neuvillesta, jonka on pakko kukistaa ranskalainen Australiassa.

Hyundain kannalta myös tallimestaruus on lipeämässä käsistä. Norjalaiskuski Andreas Mikkelsen keskeytti perjantaina. Uuden-Seelannin Hayden Paddon on sentään neljäntenä.

– Pahin juttu meidän kannalta oli Thierryn ongelmat iltapäivällä. Hän teki siihen asti kaiken oikein. Huomenna hän joutuu auraamaan tietä, mikä tekee hommasta vielä vaikeamman, Hyundain tallipomo Michel Nandan tuskasteli.

Neuville on lauantaina toisena autona tiellä. Tietä kuitenkin auraa etuautona kreikkalainen Jourdan Serderidis. Mikkelsenin keskeytys oli tallipisteiden menetyksen vuoksi Hyundaille myös raju takaisku. Norjalaiskuljettaja tuli läpi shikaanista, jonka jälkeen hän joutui ohittamaan tien reunaa pitkin ajaneen traktorin. Pian ohituksen jälkeen Mikkelsen käväisi penkassa, ja Hyundai vaurioitui siten, että kuskin oli jätettävä päivä kesken.

– Andreaksen tilanne oli epätavallinen. Sellaista ei tosiaan odota tapahtuvan keskellä pätkää. Emme olisi halunneet, että se sanalee meidän viikonlopun, kun taistelemme mestaruudesta, Nandan manasi.

Lue myös nämä