Sebastien Ogier mielissään Kalle Rovanperän noususta huippukuskien joukkoon – ” Se auttaa meitä voittamaan molemmat mestaruudet ”

Sebastien Ogier ja Kalle Rovanperä
Sebastien Ogier ja Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin seitsenkertainen maailmanmestari Sebastien Ogier hehkuttaa nuorta tallikaveriaan Kalle Rovanperää WRC.comin verkkosivuilla.

Ogier on mielissään, että Rovanperä on noussut haastamaan entistä tiukemmin sarjan kärkimiehet. Itse asiassa nuorukainen johtaa koko MM-sarjaan kahden rallin jälkeen. Ranskalaismestari muistuttaa, että nuoresta iästään huolimatta Rovanperän kokemus on jo useamman vuoden mittainen rallin parista.

– Kalle on iältään nuori, mutta ei kokemukseltaan. En itse kiinnitä siihen ”nuoruus-korttiin” huomiota. Kalle on osa nuorta sukupolvea, jolla on jo kokemusta rallista, Ogier kertoo.

– Hän on ehdottomasti talentti, mutta ei siinä ole mitään uutta tietoa. Nyt Kallella on vähän enemmän kokemusta näistä autoista. Viime rallissa hän kilpaili kotimaassaan ja oli tietenkin vahva. Uskon, että hän oli pettynyt, että ei voittanut.

Ogier uskoo, että Rovanperän noustua huipputähtien tasolle, on Toyotalla entistä paremmat mahdollisuudet napata ensi kertaa sekä kuljettajien että valmistajien MM-titteli.

– Rovaniemellä Kallen tulos oli tosiaan vahva, mutta olisi se voinut olla vieläkin parempi. On hyväksi sekä tiimille että meille kaikille kuskeille, että useampi meistä taistelee ihan kärjessä. Se auttaa tavoitteessamme voittaa molemmat mestaruudet tällä kaudella, Ogier ruotii.

MM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Kroatian asvaltilla huhtikuun lopussa.

Katso alapuolelta Rovaniemen MM-rallin parhaat palat.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,367750″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat