Jari-Matti Latvala kertoi syyn Rovaniemen MM-rallin epäonnistumiselle

Kalle Rovanperä, Jari-Matti Latvala ja Jonne Halttunen
Kalle Rovanperä, Jari-Matti Latvala ja Jonne Halttunen. Kuva: Toyota Gazoo Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan tallipomon Jari-Matti Latvalan ”kuherruskuukausi” uudessa työpestissä loppui lyhyeen kauden avanneen Monte Carlon MM-rallin satumaisen menestyksen jälkeen.

Paluu maanpinnalle tapahtui helmikuun lopun Rovaniemen MM-rallissa, jonne Toyota lähti suurena ennakkosuosikkina. Hyundai peittosi kuitenkin Latvalan johtaman Toyotan napaten voiton Ott Tänakin johdolla.

Latvala on joutunut edelleen selittelemään medialle, mikä napapiirillä oikein meni pieleen.

– Ei se tulos mikään katastrofi ollut. Olimme vähän epäonnekkaita olosuhteiden kanssa. Testeissä pakkasta oli paljon, mutta itse kisassa ei, Latvala aloittaa Dirtfishin sivuilla.

– Kun on hyvin kylmää, on pyörän piikkejä vaikeampi saada jään läpi. Sitten taas kun on lämmintä, menevät piikit helpommin pehmeän jään läpi. Juuri jäisissä ja kylmissä olosuhteissa auton pitää olla vakaa ja jäykkä. Sellainen meidän automme myös oli. Sitten kuitenkin kun ollaan lähellä nollaa, pitäisi auton olla itse asiassa vähän löysempi säädöiltään. Siinä se virhe tapahtui, Latvala jatkaa.

Tuurilainen muistuttaa, että kotirallin voittaminen ei aina ole helppoa. Toyota on sen Suomen kesärallissa tehnyt jo monta kertaa, mutta nyt talvikisan valloittaminen jäi ainakin vielä haaveeksi.

– Tietenkin halusimme voittaa, mutta aina se ei ole helppoa kotikisassa. Muistan hyvin Volkswagenin ajoilta, kun yritimme valloittaa Saksan MM-rallia. Ensimmäisellä kerralla vuonna 2013 ajoimme kaikki ulos. Vaikka menestyimme upeasti kauden aikana, juuri kotikisassa sitä menestystä ei tullut, Latvala muistelee.

– Se taisi olla vasta vuosi 2014, kun saimme Volkswagenille heidän hakemansa tuloksen kotirallista. Tietenkin mekin odotimme enemmän omasta kotirallistamme, ja siinä mielessä tulos on pettymys.

Seuraavassa MM-rallissa huhtikuun lopussa Kroatiassa kotikenttäetua ei ole kenelläkään, sillä kilpailu on kaikille täysin uusi.

Katso alapuolelta Rovaniemen MM-rallin parhaat palat.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,367750″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat