Thierry Neuville piti pintansa, ensimmäinen voitto yhdessä uuden kartturin kanssa

Thierry Neuville
Thierry Neuville. Kuva: Austral/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundain WRC-tähti Thierry Neuville onnistui pitämään paikalliset kyvyt takanaan Italian asvalttisarjan avausosakilpailussa Rally Il Cioccossa lauantaina.

Neuville osallistui Toscanassa ajettuun kisaan Hyundain i20 R5:lla ja vei voiton lopulta 22,7 sekunnin turvin ennen isäntämaan Skoda-kuski Stefano Albertinia. Voitto ei tullut kuitenkaan helpolla, sillä paikallisista kuskeista varsinkin Albertini hiillosti iskuetäisyydellä lähes koko rallin ajan. Viimeisellä huoltotauolla Neuvillen etumatka oli vain reilut seitsemän sekuntia.

Kolmanneksi rallissa ylsi kokenut Giandomenico Basso Skodallaan. Eroa kärkeen muodostui Basson osalta 31,4 sekuntia. Fabio Andolfi jäi neljänneksi ja Rudy Michelini viidenneksi.

Hyundain toisen WRC-tähden Craig Breenin ralli päättyi viidennelle erikoiskokeelle, kun i20 R5 lipsahti käsistä ja päätyi syvälle toscanalaiseen ojaan. Jälki oli rajua, mutta Breen ja kartanlukija Paul Nagle eivät onneksi kärsineet pahempia vammoja.

Rallin MM-sarjan seuraava osakilpailu Kroatian MM-ralli ajetaan huhtikuun 22. – 25. päivä. Hyundai oli Italiassa hankkimassa tuntumaa asvalttiajamiseen, sillä viimeksi MM-sarjassa on ajettu puhdas asvalttiralli vuoden 2019 elokuussa Saksassa.

Neuville kirjautti rallissa viisi pohja-aikaa. Voitto oli Neuvillen ja uuden kartanlukijan Martijn Wydaeghen yhteisen uran ensimmäinen. Rally Il Cioccossa kaksikko sai tärkeää kokemusta, sillä alkukauden MM-ralleissa Neuville on tuskaillut Wydaeghen ranskan murteen kanssa. Äidinkielenään flaamia puhuva Wydaeghe on turvautunut puheterapeutin apuun, jotta nuotti menee paremmin kuljettajalle perille.

Rally Il Cioccon lopputulokset: 
 1. Thierry Neuville  Hyundai 1.02.32,2
 2. Stefano Albertini Skoda    +22,7
 3. Giandomenico Basso Skoda    +31,4
 4. Fabio Andolfi   Skoda    +40,2
 5. Rudy Michelini   VW    +1.00,3
 6. Tommaso Ciuffi   Skoda   +1.10,9
 7. Thomas Paperini  Skoda   +1.20,6
 8. Marco Signor    VW    +1.24,0
 9. Paolo Andreucci  Skoda   +1.26,8
10. Andrea Crugnola  Hyundai  +1.27,5 

Lue myös nämä

 • Uusimmat