Sebastien Ogier latasi Jari-Matti Latvalalle vastapalloon

Rallin MM-sarjassa valikoituja osakilpailuja ajava Sebastien Ogier oli kiinni jo kauden kolmannessa voitossa Sardiniassa viime viikonloppuna.
Sebastien Ogier
Sebastien Ogier. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyota-kuski oli vielä lauantai-iltana kisan johdossa, mutta ajoi ulos päivän toiseksi viimeisellä erikoiskokeella. Jo aiemmin lauantain aikana Ogier oli ollut ongelmissa isojen vesilammikoiden ylityksissä, kun moottoriin tuli käyntihäiriöitä.

Tallipomo Jari-Matti Latvala korosti Sardinian rallin jälkeen, ettei vika ole pelkästään autossa, vaan myös kuskien pitäisi miettiä, miten vesihautoihin ajetaan.

– Käytiin tänään läpi tätä vesihautahommaa. Homma on niin, että pojilla on myös ollut vähän väärä ajo-ote. On tullut virheitä, eikä ole oikein osattu ajatella, miten niitä pitäisi ajaa. Ei voi ihan kaikesta myöskään autoa syyttää. Ei vauhtikaan ole välttämättä ollut isoin ongelma. On jarrutettu liian luukkuun ja keulaa ei ole kerennyt nostaa pystyyn, Latvala sanoi Rallit.fille Sardiniassa.

Lue myös: Jari-Matti Latvalalta tyly palaute Sebastien Ogierille

Ogier laittoi vähän tiimipäällikölle takaisin.

– Kaikki meidät jätkät olivat niissä kohdissa heikoilla. Muut menivät paljon kovempaa vesihautoihin, eikä mitään vahinkoja tullut. Meidän piti yrittää eri tapoja, miten veteen ajetaan, mutta ne eivät toimineet, Ogier väitti unohtaen kuitenkin, ettei Kalle Rovanperällä ollut mitään ongelmia vesilammikoissa.

– Ehdottomasti saimme jotain ongelmia auton luotettavuudesta selville. Niiden asioiden kanssa voimme nyt tehdä töitä. Tiimin porukka tekee varmasti kovasti töitä, että asiat tulevat kuntoon. Saa sitten nähdä, millainen keli Keniassa on, Ogier jatkoi viitaten seuraavaan MM-osakilpailuun.

Kahdeksankertainen maailmanmestari antoi myös kritiikkiä Sardinian rallin järjestäjille juuri vesihaudoista, joita oli ilmeisesti kaivettu reitille myös ihmisvoimin.

– Joskus on hienoa tehdä upeita valokuvia, mutta kun jotain luodaan keinotekoisesti, eikä se ole luonnollista, niin se vain tappaa autoja. Toki jos on jokia, joita pitää ylittää, niin se on osa rallia, Ogier sanoi.

– Aika moni minun lisäksi menetti vesihaudoissa moottorinsa, eikä tässä kisassa muutenkaan kovin paljoa autoja ollut mukana. On vähän tyhmää menettää autoja tuollaisissa kohdissa.

Ulosajon Ogier kuitenkin otti omaan piikkiinsä, vaikka selitti tilannetta mutaisilla ajokengillä, jonka takia jalka lipsahti jarrulta.

– Eihän tämä tietenkään ollut tulos, mitä tulimme tänne hakemaan. Puolet viikonlopusta näytti hyvältä ja kaikki toimi. Ikävä kyllä paljon asioita oli meitä vastaan lauantaina. Loppujen lopuksi tein toki itse virheen, josta ulosajo tuli.

Kovimmat huhut väittävät, että kahden voiton rohkaisema ranskalaistähti saattaisi vielä tavoitella jopa MM-titteliä tällä kaudella. Nyt kun takana on viidenteen tilaan päättynyt Kroatian ralli ja lähes pisteetön Sardinian kisa, alkaa oljenkorret olemaan melkoisen pieniä, ellei sitten Ogier lisää kisojensa määrää.

Onko mahdollista, että ajaisit vielä Suomessa tai Virossa?

– Ne kisat eivät ainakaan juuri nyt ole pöydällä, Ogier naulasi.

Katso alapuolelta Sardinian MM-rallin parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat