Fordin WRC-kuski manaa jatkuvia teknisiä ongelmia – ”Tämä iljettää minua”

Kuusi MM-rallia ja neljä keskeytystä. M-Sport Fordin ranskalaiskuljettaja Pierre-Louis Loubet´n kausi rallin MM-sarjassa on ollut synkkä.
Pierre-Louis Loubet
Pierre-Louis Loubet. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tuoreimman takaiskun Loubet koki Sardiniassa viime viikonloppuna. Kisa lähti hyvin liikkeelle, mutta outo tekninen vika viidennen erikoiskokeen alussa pilasi kaiken. Loubet ei saanut vaihdetta päälle ja jumittui pätkän lähtöön.

– Viitospätkän maalissa emme vain saaneet vaihdetta silmään. Ei sellaista ongelmaa ole koskaan tapahtunut aiemmin. Pätkä lopulta keskeytettiin ja saimme vain rangaistuksen. Sen jälkeen automme ei kuitenkaan ollut enää kunnossa, Loubet kertaa Autohebdo-lehden sivuilla.

Kyseinen pikataival kuitenkin keskeytettiin ja Loubet selvisi kolmen minuutin aikarangaistuksella. Lopullisesti homma tyssäsi kuitenkin päivän viimeiselle pitkälle Monte Lernon erikoiskokeelle, kun korsikalainen suistui ojaan.

– Yhdessä osumassa ohjaus vääntyi, mutta aluksi ei tapahtunut mitään. Sitten 25 kilometriä myöhemmin osa hajosi kahtia. Eihän se ole normaalia, Loubet ihmetteli.

Vaikka Loubet on väläytellyt vauhtia, on paras tulos kuudes tila Ruotsin rallista. Sen lisäksi mies on päässyt ilman keskeytystä maaliin vain Kroatiassa, missä Loubet oli seitsemäs.

Aiemmin M-Sportin toinen koko kauden kuski Ott Tänak on tuskastellut Fordin kilpurin suorituskykyä. Pikku hiljaa myös Loubet´lla alkaa mennä vati nurin.

– Pettymys on todella iso. Vauhtimme oli jälleen hyvää, mutta edelleen auton kanssa on ongelmia. Se on aika väsyttävää. Olimme kolmansia, kun ongelmat alkoivat. Tämä iljettää minua, Loubet manasi.

– Ei kolme hyvää pätkäaikaa merkkaa mitään, jos joutuu heti ongelmiin. Jo viime vuonna oli paljon ongelmia, mutta selvisimme siitä. Tuntuu, että tänä vuonna kaikki tapahtuu taas meille.

Loubet ajaa M-Sportilla yhteistyökumppaneidensa tuella. Tuskainen alkukausi ei ainakaan helpota kauden jatkosuunnitelmia, vaikka lähtökohtaisesti koko kauden pestistä onkin puhuttu.

– Meillä on tapaamisia lähipäivinä. Minä en ole se, joka päättää. Ihmiset, jotka tuovat budjetin, päättävät, Loubet sanoo.

– Minä haluaisin vain ajaa yhden rallin ilman ongelmia, jotta voisin näyttää, mihin pystyn. Hyvät ajat ovat tietenkin kiva juttu, mutta on hirveää, kun ei saa pisteitä.

Katso alapuolelta Sardinian MM-rallin parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat